Тайните в живота на Майкъл Джексън

1
298
Добави коментар
rumelina61
rumelina61

През 2009 г. Майкъл Джексън се превърна в поп икона на 20-ти век. Той се ползваше с голямо възхищение през цялото време: неподражаем, уникален, скандален е Майкъл Джексън. Тайните на личния му живот все още вълнуват умовете на хората по целия свят. Ето някои интересни факти за легендарния музикант, които предизвикват засилен интерес сред феновете си.

Промяна цвета на кожата

Не всеки знае, че Майкъл Джексън е имал рядко заболяване – витилиго, поради това, той е с чувствителна пигментация на кожата. Също така през 90-те са му открили лупус (или още вълчанка), което е системно автоимунно заболяване, което може да засегне всеки орган. Следствие на това заболяване се появяват белите петна по лицето и става чувствителен към слънцето. В резултат на това Майкъл Джексън започва да прибягва до козметични средства, за да се скрият недостатъците на кожата. Когато певецът става с бяла кожа, това доведе до нови слухове: едни казваха, че актьорът не си харесва естествения цвят на кожата, други се чудят защо депигментира (обезцветяване) здравата кожа. Веднъж Майкъл Джексън дори избухва в сълзи, казвайки, че той  винаги се е гордял от своята раса.

Легендата на поп сцената има антигравитационни обувки

Хитът за всички времена „Smooth Criminal“ предизвиква спор в наше време. И всичко това заради факта, че по време на танца Майкъл успява да „преодолее“ гравитацията. Разбира се, в края на краищата по късно се разкрива: по време на снимките на клипа Майкъл Джексън с компанията използват специални струни в обувките. С течение на времето, актьорът заедно със специалистите изобретили антигравитационни обувки. В обувката се  поставя жлеб (тясна вдлъбнатина) , на който се приспособява штифт, който се  прибира по време на танца така, че възможността да се свие под ъгъл от 45 градуса.

 

Майкъл Джексън страда от дисморфофобия Малко хора знаят, че Майкъл Джексън е имал психично разстройство, наречено дисморфофобия (страдащите от дисморфофобия са сигурни, че са грозни и външният им вид е меко казано отблъскващ ). Говори се, че за това Майкъл Джексън е прибягвал до операции на лицето. Лекарите доста са се постарали за носа му. Направени са корекции на устните и брадичката, а също и на скулите.

Майкъл Джексън е обявен за най-великия изпълнител на всички времена.

Преведено: zarata.info

Прочетена: 29