Превод на диплома за висше образование

1
687
Добави коментар
artotranslations
artotranslations

Този документ е от Втора група документи.

[sirv-gallery id=1]Подпис на титуляра до снимката, печат от ВУЗ-а върху снимата.Подписи на директор и ректор.Да няма поправки по дипломата .Прилага се оригинала на дипломата за справка (титулна страница и приложение)Ксерокопие нотариално заверено на дипломата (титулна страница)При промяна на имената на титуляра се прилага ксерокопие на удостоверение на имената, удостоверение за граждански брак или лична карта.

Стъпки за превода на документа и такси :

Държавна такса за Министерство на образованието ,младежта и науката –МОМНФирмена такса за внасяне на документ в Министерството на образованието младежта и науката –МОМНДържавна такса за Консулски отдел на МВнР – КО (зависи от вида на поръчката)Фирмена такса за внасяне на документа в Консулски отдел на МВнР- КО (зависи от вида на поръчката)Такса за превод на документа ( зависи от вида на поръчката, сложността на документа и броя страници на преведения документ) .

Срок за изпълнение на поръчката :

Консулски отдел на МВнР – обикновена поръчка – 4 работни дни – бърза поръчка – 2 работни дни – експресна поръчка – 1 работен денМинистерство на образованието, младежта и науката – 7 работни дниДокументи, издадени в чужда страна Изисквания към офромлението на документа : –  Задължително с АПОСТИЛ от страни, които са членки на Хагска конвенция. – В случаите в които документът идва от държава,която не е членка на Хагската конвенция легализацията на документа се извършва по строго установени правила ( информация от централен офис на фирмата,извършваща легализацията ) – За Македония, Румъния и други страни с които имаме двустранни отношения документът може да се легализира без АПОСТИЛ.

 Стъпки за превода на документа и такси :

Държавна такса за Консулски отдел на МВнР – КО ( зависи от вида на поръчка )Фирмена такса за внасяне на документа в Консулски отдел на МВнР-КО (засиви от вида на поръчката)Такса за превод на документа ( зависи от вида на поръчката, сложността на документа и броя страници. )

Автор: Златина Рангелова