Интервю с мениджър продажби: Атанас Дилов

1
384
Добави коментар
vimaxclima
vimaxclima

Във vimax.bg работят изключителни специалисти, за това решихме да споделим с вас поредицата „Интервю с мениджър продажби“, в която да Ви запознаем по-отблизо с лицето на компанията и първият човек, който виждате, когато влезете в нашите магазини. Мениджър продажби е отговорна позиция, която включва в себе си много различни характеристики. Какво е необходимо, за да си успешен в продажбите и трябва ли да си роден с търговски нюх ще разберем от Атанас Дилов, мениджър продажби в магазина на Vimax в София – Младост 2.

 

Имена: Атанас Пламенов Дилов                                                        

Позиция: мениджър-продажби

Стаж във Вимакс: 6 години

Месторабота: ж.к. Младост 2, бл. 262, Mагазин Д1 

Email: [email protected]

 

 

Представи се с няколко думи?

– На 30 години,  много скромен (смее се).  И с много хобита, обичам да играя тенис на маса след работа, а през уикенда обикновено съм за риба, зимата карам ски. От скоро ходя и на народни танци, много е забавно, който не е пробвал определено трябва да опита.

 

 

Когато стана сутрин първо ….

– изключвам алармата на телефона и пак си лягам,  задължително закусвам преди да тръгна за работа. Имам куче, което ме събужа доста преди това и обикновено тъкмо си лягам и алармата звъни. Определено не съм morning person.

 

 

Колко години станаха от както работиш тук?

– Цели 6 години, но минаха много бързо. Когато човек прави това, което му доставя удоволствие времето минава неусетно.

 

 

Първите ти спомени във Вимакс?

– Първият ми спомен е малко мътен, ако трябва да съм честен. Но помня, че денят преди да започна работа паднах на Боровец със ските и първата ми седмица беше доста тежка. Изпитвах доста силна болка, но бях на линия. Интересното за първия ми работен ден беше, че се падна на Свети Валентин, дори не знам защо помня това, но е останало в съзнанието ми като нещо важно.

 

 

Като малък получаваха ли ти се продажбите?

– Не, доста време мина докато натрупам нужия опит и да разбера, че всъщност продажбите ми се отдават. Въпреки, че казват че носиш в себе си търговския нюх, аз не бих се определил така. Особено, когато бях дете никак не ме биваше. 

 

 

Какво се промени за теб през годините, в което си част от семейството на Вимакс?

– През последните 6 години натрупах доста опит и се изградих като един от най-опитните търговци. Работата във Вимакс не е просто да отидеш в офиса и да седиш цял ден, това е един страхотен колектив, взаимно се мотивираме, работим за обща кауза. Работата като цяло е много приятна, обичам да съм сред хора и да работя с кленти. А колегите са страхотни.

 

 

Какво те привлече в работата? Какво ти хареса най-много? 

– От както съм завършил работя в сферата на отоплителните и хладилни инсталации. Работата ни е доста динамична. Включва проектиране и цялостно изграждане на обекти. Когато видиш една 12 -15 етажна сграда да се отоплява или охлажда от инсталация, която ти си проектирал и си участвал в изграждането ѝ, разбираш колко важна, отговорна, но най вече интересна е нашата професия. 

 

 

Какви качества трябва да притежава един мениджър продажби, за да бъде успешен?

– В нашата работа това да реализираме печалба остава на второ място, по-важното е това да помогнем на клиентите си да направят правилния избор. Ние предлагаме цялостни решения за отоплителни и вентилационни системи. За нас качеството и отговорността към клиените са на първо място. Все пак климатик не се купува всеки ден. Приемам работата си много отговорно, нуждите на клиентите винаги са на първо място.

 

 

След работа най-често ….

– отдавам свободното си време на спорт. След работа обикновено с колегите играем тенис на маса или на джаги, а през уикенда дори се събираме да гледаме спорт в офиса.

 

 

В неделя обичам да …

– Неделя е денят ми за отдих и спокойствие. Работата с хора може да е много напрегната понякога и имам нужда да остана сам със себе си. За мен идеалният начин за почивка е на някой язовир с въдица в ръка, тихо и търпеливо да чакам улов. Без шума на града с изключен телефон.

 

 

Благодарим на Атанас за отделеното време. Може да го откриете в магазин ж.к. Младост 2, бл. 262, Mагазин Д1 и на телефон 0894 668 288.

Очаквайте следващото интервю с най-добрите мениджър-продажби на vimax.bg