5 Неща, които не знаете за остров Ибиса

36
403
Добави коментар
DSTours
DSTours

5 Неща, с които Ибиса ще Ви изненада

 

 

Ибиса е световно известна средиземноморска дестинация. Островът е много популярен сред младите хора, тъй като предлага едни от най- големите нощни клубове в Европа. На всички е известно, че Ибиса е част от Балеарските острови и заедно с Майорка се радват на благоприятен климат през цялата година. В следващите редове ще научите 5 интересни факта, които не знаете за острова:

 

1. Най- добрите плажове са на Ибиса

По бреговете на Ибиса ще намерите най- красивите плажове в Европа с кристално чиста морска вода и фин, бял пясък. Островът разполага с много плажове, скали и красиви заливи. Най- известните места, на които можете да попаднете са Кала Баса близо до Сан Антонио и Кала Д’орт, който е част от национален парк. Кала Ксарака е много малък, но подходящ за гмуркане, a водата е тюркоазено синя. Това е най-изолираният плаж на Ибиса, до който се стига по доста стръмен път.

 

2. Благоприятен климат

Ибиса е сред малкото места в Европа къде няма зима! През цялата година се усеща топлият полъх, идващ от Африка, която се намира на по- малко от 250 км. Времето е подходящо за плаж от април до октомври, а зимата всъщност прилича на пролетта по нашите ширини; снеговалежите са изключителна рядкост. Няма как да устоите на нашето предложение за почивка в Ибиса през октомври! 

 

3. Красива средиземноморска природа

Остров Ибиса ще ви изненада с красива природа и разнообразна растителност. За разлика от Майорка, липсват високи планини, но спиращите дъха гледки се разкриват по всички краища на острова. Екзотични палмови дървета, цитроси, бадеми и маслини ще срещате на всяка крачка.

Чарът на Ибиса се крие в стръмните бели канари, надвиснали над морския бряг, заради което често е наричан „Белият остров“ (La isla Blanca). Популярна природна забележителност е скалата Ес Ведра, откъсната на няколко километра навътре в морето, за която ще чуете безброй легенди. Чудесна възможност за разходка с лодка, нали?!

Друго интересно място е бялата пясъчна коса която почти свързва Ибиса с по- малкия остров Форментера. Там можете да се печете на плажа, заобиколени от двете страни от вода. Атмосферата в тесните, улички е много различна – всички постройки са в бяло, най- често с плоски тавани, което придава ориенталски дух.

 

4. Забележителности на остров Ибиса

Ако и Вие свързвате остров Ибиса със слънчева почивка на плажа през деня и шумни купони през нощта, със сигурност ще се изненадате от забележителностите, които се намират там. Ибиса  (или Ейвиса на каталунски) е един от най- старите градове в Европа, основан от картагенците. През различните епохи по земите му са оставили опечатъци много култури (финикийци, маври, римляни, вестготи и др), следи от които ще видите и днес.

Счита се, че първите заселници на острова са финикийците -около 654 г.пр.н.е. Като остров с толкова стара история и населяван от различни народи, всяко кътче на Ибиса има какво да ви покаже:

 

– Старият град Ибиса D’alt Vila (под егидата на ЮНЕСКО) и крепостните стени от 1554 г., както и  величествената катедрала, от където се разкрива очарователна гледка към морето; – Пристанището на Ибиса и Обелискът „Homenaje a los Corsarios“ – единственият в Европа „обелиск на корсарите”, напомнящ за многобройните пиратски набези над острова; – Уникален и единствен по рода си природен феномен “Пръстът на Господ“ в заливът Бенирас; – Монументът с макет на кораба на Христофор Колумб (на пристанището на Сан Антонио); – Лас Салинас – солните находища от Средновековието, които днес са убежище на много видове птици, сред които фламингота; – Puig des Molins Nekropolis – една от най- големите и добре запазени подземни гробници в света, оставена от финикийците; – Пещерите с които е осеян целият остров, пазещи доказателства за праисторически живот: Cova de ses Llegostes – естествена пещера с изход  към морето, Cova d’es Culleram и Caves C´an  Marca, датиращи от преди 100 хиляди години; Ses Fontanelles Caves и Santa Caves Ibiza, където ще видите внушителни сталактити; – Традиционните селища Сан Хосе, Санта Гертрудис, Сан Рафаел и Сан Карлос, съхранили автентичния дух от едно време; – Морският фар на Ибиса Faro de Botafoc; – Реставрираните вятърни мелници и др.

Нали не си мислите, че ще ви е скучно на остров Ибиса?! 

 

5. Полет от Варна до Ибиса

Всеки, който е планирал екскурзия или почивка на остров Ибиса се е сблъсквал със сложната организация на пътуването от София със прекачвания в някой по- голям европейски град и чакане по летищата. Сега обаче имате възможност да се възползвате от удобния полет от Варна, който ще Ви спести време и усилия. Датите са от 15 до 20 октомври 2017 – елате с нас! 

Подробности за програмата остров Ибиса от Варна ще намерите тук: