Как да стартирате бизнес – 10 неща, на които да обърнете внимание

1
302
Добави коментар
modicobg
modicobg

Създаването на собствен бизнес може да изглежда като олицетворение на американската мечта. Можете да бъдете свой собствен шеф, да правите собствения си график и да не отговоряте пред никого освен себе си – не е чудно, че толкова много хора се стремят към това да са собственик на малък бизнес.

Когато започвате бизнеса си обаче, трябва да направите няколко неща и да структурирате бъдещите си действия. 
Модико България всекидневно взаимодействаме с фирми от различни сфери, както новостартиращи, така и отдавна наложени на пазара. Изработваме фирмени печати по индивидуален дизайн с лого, името на компанията и дизайн, който да Ви отличава от останалите. Ще Ви споделим няколко неща, на които трябва да обърнете внимание при стартиране на бизнес:

 

1.    Изберете подходящия бизнес за вас

Понякога разликата между успех и провал може да бъде просто изборът на подходящия бизнес за вас. Има моменти, когато колкото и да се опитвате, нещата просто няма да излязат, защото пазарните условия не са във Ваша полза. От друга страна е важно да харесвате това, което правите. Помислете кое е Вашата страст и бихте развивали до края на живота си.

 

2.    Изберете структура на бизнеса

Ще станете ли едноличен търговец или дружество с ограничени отговорности? Ще трябва да решите каква бизнес структура ще приемете в началото.

 

3.    Пазарно проучване

Проучете внимателно своя пазар, за да оцените възможността за реализация на Вашата бизнес идея. Вижте конкурентите – какви стратегии използват, трикове, дали пазара не е пренаситен на това, което искате да стартирате.

 

4.    Напишете убийствен бизнес план

Изготвянето на бизнес план е от съществено значение. Уверете се, че имате ясна път преди да започнете. Това е особено важно, защото може да покажете този бизнес план на потенциални инвеститори.

 

5.    Помислете за Вашата марка

Вярвате или не, името на бизнеса, логото и визитните картички може да бъде разликата между неуспеха и успеха.

 

6.    Разровете се как се регистрира компания

Ако нямате време или възможност да го направите сами, има много компании, които предлагат тази услуга – регистрация на фирма.

 

7.    Разберете данъчното законодателство

Независимо дали сте сами или вече имате служители, познаването на данъчното законодателство е от съществено значение.

 

8.    Изберете местонахождение на бизнеса

Ако за бизнеса Ви е важно да се намирате в близост до клиентите си, трябва доре да помислите върху това. Посъветвайте се, проучете местата, таксите, законите и всичко свързано с това.

 

9.    Разработете цялостна стратегия за достигане до целевите клиенти и удовлетворяването им

За целта прочетете повече за маркетинговата дейност, консултирайте се с маркетолози или наемете агенция, която да направи цялостното планиране на маркетинговата Ви дейност.

10.    Създаване на уебсайт

Разберете как да регистрирате име на домейн и да създадете добре разработен уеб сайт за Вашия бизнес. Днес голяма част от потребителите са онлайн и това е страхотна възможност да достигнете до целевите си клиенти.

Има много други неща, за които трябва да помислите при стартирането на бизнес и да Ви кажем – това не е лесен процес. Не става от днес за утре, а трябва да си структурирате всичко ясно в главата.
Да работите за себе си може да изглежда идеално, но не забравяйте – бизнесът Ви ще е като Ваше собствено дете, затова дайте сърце и душа за неговото успешно развитие.