Градините Бътчарт | Art senses – артистични идеи за интериор и градина

15
1381
Добави коментар

Градините Бътчарт (англ. Butchart) е група от флорални композиции съставляващи отделни градини в Брентууд Бей, Британска Колумбия, Канада. Разположени са в околностите на град Виктория на остров Ванкувър и са кръстени на Робърт и Джени Бътчарт. Градините са определени като Национален исторически обект на Канада и привличат по близо милион посетители годишно. В историята на тяхното създаване се преплитат бизнес с производство на Портланд цимент, случайност и любов към цветове и цветя.

Занимаващия се с производство на цимент Робърт Бътчарт се премества с жена си да живеят в района, заради находищата от варовик необходим за бизнеса му, но заради любовта на Джени към цветята и случайната нейна среща с 65 годишния японски дизайнер на градини Исабуро Кишида, двамата оставят след себе си наследството на красотата, която омайва и спира дъха. Постепенно семейството превръща всичко около себе си в цветна градина – от изчерпаните находища за варовик, до тенис корта и зеленчуковата градина в дома си. Интересът на Робърт към екзотични птици от цял свят внася допълнителна романтика в начинанието, което оставя траен отпечатък във фамилната история.

аранжиране, аранжиране на градина, аранжиране на градината, арт градина, артистични градини, градина, градините Бучарт, Градините Бътчарт, естествени материали, идеи, идеи за градина, идеи за къщата, красива градина, цветове, цветя, идеи за дома, интериорен дизайн, обзавеждане, интериорни идеи, идеи за дизайн, модерен дом, идеи за декорации, артистични идеи