Ето ги героите от игралния „Аладин“ на Гай Ричи и „Дисни“

4
335
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

В новата версия на анимацията от 1992-ра Уил Смит влиза в ролята на джина, озвучен от Робин Уилямс, а за Аладин и Жасмин са избрани сравнително неизвестните млади актьори Мена Масуд и Наоми Скот

„Аладин“ (1992) е сред най-обичаните и популярни пълнометражни анимации на „Дисни“, позната у нас и от сериала, излъчван в телевизионния блок „Уолт Дисни представя…“

Сега това е поредният рисуван филм, на който се снима игрална версия, с живи актьори – след „Пепеляшка“, „Книга за джунглата“ и „Красавицата и Звяра“.

Режисьор е Гай Ричи, който тази година се провали зрелищно с „Крал Артур: Легенда за меча“. За да пресъздаде приказния град Аграба, той щял да се осланя на влияния от Близкия изток, Индия и дори Китай – както и на автентичните приказки от „Хиляди и една нощ“.

Броени дни преди на D23 Expo да бъдат обявени главните актьори, се появиха предположения, че екипът трудно ще намери игралния Аладин. Но вече знаем името му: Мена Масуд, който последно игра Тарек Касар в „Джак Райън“, сериала на „Амазон“ по книгите на Том Кланси, но се е снимал и в няколко други филма като „Американистан“ (2014).

Той е израснал в Канада, но е от египетски произход, подобно звездата от сериала Mr. Robot Рами Малек, който онзи ден беше окончателно потвърден за ролята на Фреди Мъркюри в „Бохемска рапсодия: Филмът“ на Брайън Сингър.

Игралната Жасмин (или Ясмин) е британската актриса Наоми Скот, която има индийски корени по майчина линия. Последно я гледахме на голям екран в „Пауър рейнджърс“, където игра Кимбърли, но е участвала също в сериалите Terra Nova / Нова земя (2011) на „Фокс“ и Life Bites на „Дисни UK“, както и в драмата за спасяването на чилийските миньори The 33.

В оригинала и последвалите продължения Аладин и Жасмин говореха с гласовете на Скот Уайнгър (сериала „Пълна къща“) и Линда Ларкин. Не те обаче изпълняват хита A Whole New World, удостоен с „Оскар“ и „Грами“.

Това е една от шестте песни на Алън Менкин и Тим Райс, тандема зад анимационния мюзикъл „Красавицата и Звяра“. Брад Кейн и Лея Салонга я пеят във филма, а сингълът е записан от Пийбо Брайсън и Реджина Бел.

Най-приятната новина за игралния филм е избирането на Уил Смит за ролята на духа от вълшебната лампа, Джин, озвучен в оригинал от покойния Робин Уилямс. След не особено успешни драматични роли напоследък, сега той има шанс да се завърне към своите комедийни (и музикални) корени…

С любопитство се очаква и актьорът, който ще се превъплъти в злия везир Джафар. Междувременно от „Дисни“ анонсираха филм на Ласе Халстрьом по балета „Лешникотрошачката“ плюс още игрални версии на прочутите си анимации – като „Мулан“ (1998) и класиката от 1941 г. „Дъмбо“, с която се е заел самият Тим Бъртън.

В актьорския състав на историята за летящото цирково слонче са Колин Фарел, Майкъл Кийтън, Дани де Вито, Ева Грийн, дебютантите Нико Паркър и Финли Хобинс. Премиерата е насрочена за 29 март 2019 г.