Блогът на Пламен Костадинов :: Математика, Ура!

10
Добави коментар
plamenkost
plamenkost

1.
irshad –
Не знам, пич 13.10.2009 23:38

Обаче аз съм от ония 10% макар да не работя като инженер. Но математиката е невероятна наука – което твърдение не разбрах, изучавайки Висша математика и още сужалявам. Макар по онова време да прочетох „Интеграла“, което пък ми помогна да взема 3-та част и по=натам…
Матаматиката е из всички останали науки…

цитирай

2.
анонимен –
А кое не е 13.10.2009 23:40

А кое не е измислено? При това, математиката е теория! Само теория!

цитирай

3.
анонимен –
Браво 13.10.2009 23:42

Може би съм невежа,но никога не бях чела по-добро обяснение на функциите на математиката.Като се замисли човек,същите аксиоми и разните му там доказателства и предположения съществуват навсякъде около нас.В морала,религията,политика та и т.нат.Набиват ни ги в главите още от люлката,крещят ги по телевизията и всички останали медии.Измислили са доказателства за съществуването на Бог,за ползата от хапчетата за отслабване ,за необходимостта от това и онова.И така си се въртим в омагьосания кръг на взаимно обусловените „доказателства“ и няма край.

цитирай

4.
анонимен –
Ми направи го!!! 13.10.2009 23:48

И тутакси двама трима IT специалиста / в Блога ги има с гигабайтове/ ще ти покажат за какво служи математиката!:)))
Хубав пост!
Само 10% са били шаманите едно време!

цитирай

5.
plamenkost –
tit, 13.10.2009 23:59

осъзнавам, че ако всички се питаха като мен, нямаше да има блогове и дори интернет, а щяхме да смятаме на сметало( или просто наум като биологични компютри, които за съжаление на IT нямат математически произход). Моят вопъл е защо ме занимават с нещо, от което не мисля, че ще имам полза. А това за шаманите е яко, не го знаех, но явно пропорцията е същата и в тотеми и в гигабайти.

цитирай

6.
анонимен –
??? 14.10.2009 00:18

Значи твърдиш подобни неща за математиката, а за шаманите приемаш също на прима виста нечие непроверено твърдение?!?
УАУ!
Добре поне осъзнаваш, че ако не беше математиката нямаше да щракаме сега на клавиатурите и пр…Дори и сметалото не знам дали щеше да е пред теб 🙁

цитирай

7.
plamenkost –
Хм, 14.10.2009 00:30

Другият път ще си взема машината на времето и ще проверя за шаманите. Всъщност забравих, че тя според математиката не е възможна. Или е възможна? Обърках се вече от толкова противоречия на едно място.:) А ако още някой не е разбрал в този пост се шегувам със собственото си невежество, а не с хората, които разбират от математика. Дори се радвам, че ги има, както и хората, които разбират от нещата, които аз не искам да знам. Така не ми се налага да уча всичко за всичко и мога спокойно да си тъна в невежество. И да правя и уча нещата, които ми допадат!

цитирай

8.
анонимен –
@6 14.10.2009 01:46

Допускаш ли, че е имало племена, съставени само от шамани?Или – без шамани такива?:))

цитирай

9.
анонимен –
грънци 14.10.2009 10:33

Образованието в училище се нарича общообразователно, както и първите курсове в университетите. Затова се учи задъжлително математика – не да станеш задължително математик. Учи се и пеене, при все, че някои нямат грам чувство за ритъм. Учи се и език, и какво ли не още – ОБЩОобразователно.
Иначе НИКОЙ, освен ако ротителите ти не са изключение, не те кара да ставаш математик. Но това, с математиката особено, не става без вътрешното привличане, без любов. Колкото и някои да си мислят друго – то е защото мразят математиката, а я мразят, защото не са се опитали да я разберат.

цитирай

10.
анонимен –
aaa 04.12.2009 01:25

Аз съм математик. Предполагам основната причина за отношението ти към математиката е начина по-който тя се преподава в училище, а и в нематематическите специалности в университета. Препоръчвам ти да прочетеш есето http://ekkehard.newphoria.de/resources/LockhartsLament.pdf
Там автора обяснява нещата много по-добре отколкото аз бих могъл

цитирай

11.
анонимен –
bojkov 26.05.2011 22:35

Математиката ще ви развие логическото мислене и ще ви е от полза във всички други области. Ако лекарите учеха математика, като отидете на лекар ще ви поставят вярна диагноза. Тя ни отличава от животните не се противете срещу нея.

цитирай