Семена на Китайско зеле – един вкусен и полезен зеленчук

3
352
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 3 гр. (в една опаковка има около 1380 бр. семена на китайско зеле Гранаат).
Норма за сеитба: 50-60 грама семе на зеле китайско за декар.
Реколта: –
Период на сеитба: Засяването на семенцата става в период от 5 юли до 15 юли.
Период на разсаждане: –
Схема на отглеждане: Зелето от Китай се отглежда на редове, като разстоянието м/у редовете е около 60 см, а м/у растенията в ред е 45 см.
Вегетация: 70 – 75 дни.
Характеристики на плода: Сорта китайска зелка Гранаат образува цилиндрични глави, продълговати с дължина около 35 – 40 см. Отлични вкусови качества, плътни листа със светлозелн цвят.

Онлайн магазин Semenata.Shop обогати още повече калатога си със селенчукови растения, като вече може да поръчате с доставка за цяла България семена на Китайско зеле Гранат.

От тези качествени сортови семена израстват прекрасни зелки с интересна цилиндрична форма, листата на които са свежо зелени. Идеални по вкус и форма,  зелките Гранаат стават по размер дълги от 35 до 40 см. Хрупкавите им, сочни и крехки листа са с незабравим наситен зелен цвят и правят впечатление с изключителния си аромат.

Китайското зеле е особено популярно в Китай, където неговите изключително полезни качества и вкуса са ценени и предпочитани. Най-лесно за приготвяне и консумация, както и най-полезно е то в свеж и пресен вид. Естествено комбинирането на Китайските зелки с разнообразни зеленчуци е също толкова подходящо.

Може да приготвите зеленчука по много различни начини, като го използвате в салати, предястия и основни ястия.

Зелето от сорт Гранат киайско е особено популярно и заради високото съдържание в състава си на важни за организма витамини, желязо и други.

Този полезен и вкусен зеленчук може да бъде използван доста успешно в съчетание с различни видове сирена, като в крайна сметка може да превърнете кулинарното предизвикателство в дресинг.

Съченано с други зеленчуци като домат и краставица, Китайското зеле ще обогати вкуса на Вашата салата. Зелените подправки като магданоз и целина пък освен, че ще добавят аромат, ще засилят силата на ястието с полезните си добавки.

Сега няколко думи за отглеждането. За да получите едно добро количество и качество на продукцията се съобразете със следните неща.

Първо е добре да прецените времето, когато ще засеете семената. Това трябва да се случи от пети юли до петнадесети юли.

За да засеете площ от един декар са Ви необходими само 50-60 грама семена. Отглеждането на прясното зеле става на открито пространство. Почвата, в която се засяват семенцата на зелето Гранат трябва да е обогатена. Може допълнително да се натори, за достатъчно добри условия на израстване на растението (вижте подходящи торове за зеленчуци). Дълбочината, в която се поставя семето трябва да бъде към един сантиметър.

Не забравяйте да осигурите на семената достатъчно поливане. Редовното поддържане на влажност, но с умерени темпове е много важно за самото развитие на зеленчука, естествено и за последвалия добив. Както при повечето зеленчуци и млади растения внимание трябва да обърнете на прекаленото навлажняване на почвата, защото може да се получи обратен ефект и да загният корените.

За любителите на зеленчуковите градини е особено приятно отглеждането на вкусното зеле, защото то не е много взискателно. Това е добра новина и за начинаещите зеленчукопроизводители.