Качествени семена на спанак Матадор – супер високодобивен сорт

3
294
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 50 гр. (около 4000 бр. семена на спанак Матадор се съдържат е вдна опаковка), 500 гр. (около 40 хил. бр.), 1 кг (около 80 хил бр. семена)
Норма за сеитба: На декар площ за Ви нужни около 2,5 до 3 килограма сортови семена на спанака Матадор.
Реколта: Изключително високо добив – от 1,2 до 1,8 тона средно.
Период на сеитба: От месец септември до месец март.
Период на разсаждане: Не се разсажда, може да се разреди.
Схема на отглеждане: На открито или в оранжерии при схема 10-15/10-15 см.
Вегетация: Около 46 дни.
Характеристики на плода: Спанакът образува големи розетки с дълги месести листа, които са в приятен апетитен зелен цвят. Листната консистенция е крехка и приятна при консумация. Сорта се цени високо заради своите високи вкусови качества.

Каталога на градинарски център онлайн Semenata.Shop се обогати с присъствието на семена на спанак Матадор. Сорт, който е всеизвествен с високото съдържание на желязо и страхотен вкус. Изключително полезен зеленчук, какъвто задължително трябва да присъства в градината Ви. Разбира се не само желязото е единственото полезно в състава на спанака, той съдържа още много витамини, фолиева киселина, магнезий и други.

Сортът Матадор е ранен спанак, силнопродуктивен и студоустойчив. Всичко това е предпоставка за популярността на вкусния и полезен зеленчук. Вирее в леки почви, с висока влажност, обича слънчевата светлина, няма наклонности да се напуква при суша. 

Отглеждането на спанака Матадор става на открито или пък в оранжерии (такива от полиетиленово израелско фолио или стъклени).

Информативно е хубаво да имате в предвид, че за засяване на декар площ със семена на спанак Матадор са необходими от 2,5 до 3 кг. Засейте семената в периода от месец септември до месец март. Може да се разпръснат или да се сеят в редове. Поставянето на семенцата е хубаво да бъде на 2 до 4 сантиметра дълбочина в почвата. Ако сте решили да сеете на редове, може да оставите меджу тях от 10 до 15 сантиметра. Спазвайте разстоянията, за да получите добра и продуктивана реколта. Важно е да оставите място на растението да „диша“ и да се развива нормално.

Покълването на семената отнема около 3 седмици при температури от 15 до 18 градуса. Ако сте засяли на прекалено гъсто разстояние, добре е да ги разредите, като оставите от 10 до 15 сантиметра между тях.

Както споменахме спанакът от сорт Матадор е високодобивен и като премер можем да Ви дадем следните цифри – от 1,2 до 1,8 тона на декар.

Вегетационният период на спанака е около 46 дена, като ако сте осигурили нужните добри условия за неговото развитие, може да започнете брането на образувалите се големи месести листа след 46 – 50 дни.

Образувалия се спанак прдставлява голяма розетка с едри листа, зелени на цвят, дълги и свежи.

Ползотврно влияние има спанакът най-вече при хора, спазващи различни хранителни режими и диети, тъй като е нискокалоричен зеленчук.

Консумира се пресен на салати. Много полезна е и супата от спанак Матадор за защита на организма Ви от вируси. Може да го използвате като добавка при приготвянето на различни ястия, но съвсем спкойно може да бъде и основна храна.

Много популярен е вкусния спаначник. Приготвянето не е никак трудно, просто трябва да знаете как се готви обикновена баница и да добавите в състава й лук и спанак.

Редовната консумация на спанак носи тонизиращ ефект върху организма, енргия и сила. Виже и нашите предложения за семена на био спанак.