Семена на домати Розов блян един супер сладък гигант

3
411
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 0,5 гр. (125 – 150 бр. семена на домати Розов Блян има в една опаковка)
Норма за сеитба: От 20 до 25 грама семе на декар.
Реколта:
Период на сеитба: От 15 януари до 25 февруари.
Период на разсаждане: От 25 март до 20 април.
Схема на отглеждане: Колово на редове на 80-90 сантиметра един от друг и 40 сантиметра между растенията.
Вегетация: 95 – 100 дни
Характеристики на плода: Голям плод непуклив от 350 до 500 грама, розов на цвят, месест и с плътен вкус. Розовият блян е български домат всеизвестен със сладкия си вкус и наситен доматен аромат.

Специално селектираните сортови семена на едни от най-едрите нашенски домати от сорта  гигант Розов блян са част от богатия каталог на градински магазин Semenata.Shop, който е винаги на разположение на потребителите.

Основната характеристика на сорта Розов блян е, че той гарантирано дава богат добив от буквално гигантски домати, които достигат на грамаж от 350 до 500 грама всеки. Доматите са с розов цвят, месести, с плътен вкус, много апетитни и ароматни. Кожата им се отличава с гладкост, средно твърда е, а самите домати се славят като непукащи се (непукливи), което се цени високо от търговците.

Вкусът на доматите гиганти Розов блян е неповторим, ароматът им е силен, а месото им е вкусно и месесто. Цени се и се използва масово както в прясно състояние за салата, украса на ястията или гарнитура за основната храна, така и за прословутото гаспачо – известните студени испански доматени супи, които могат да си съперничат само с нашия таратор.

Едрите розови домати гиганти Розов блян се използват и за средноранно и за късно отглеждане. Специалистите от център градински Semenata.Shop поясняват, че Розовия блян са силно устойчиви домати на вредители и болести, включително и на такива като тютюневата мозайка, вертицилийното увяхване и фузарийното увяхване, от които страдат повечето от останали сортове, отглеждани у нас.

Гигантските розови доматки се отглеждат успешно при така нареченото редово колово производство. Те се садят както в парник и оранжерия, така и навън на открити пространства.

Доматите гигант розов се садят редово, като между всеки ред разстоянията трябва да варират от 80 до 90 сантиметра за нормално израстване на растението. Разстоянието от растение до растение във всеки ред пък трябва да бъде около 40 сантиметра, за да се създадат оптимални условия за развитие на доматените насаждения.

Разсадът се засява в периода от 15 януари до 25 февруари. На открито периодът за пикирането на открито на разсада е в интервала от 25 март до 20 април, за да имате възможно най-добри резултати.

С 20 до 25 грама сортови семена на едрите вкусни български домати „Розов блян“ може да се засее 1 декар площ.

Специалистите от магазин Semenata.Shop припомнят, че при сорта едри розови нашенски домати Розов блян гигант в 1 грам има от 250 до 300 семена. Тези домати дават богат и вкусен добив. Не са особено претенциозни и при правилно отглеждане, на трапезата Ви винаги ще има вкусна доматена салата, гарнитура или супа през целия летен сезон до късна есен.