Качествени семена на розови домати Ръгби F1 – уникален вкус и висок добив

3
407
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 0,5 гр. (около 150 бр. сортови семена на розови домати Ръгби F1 се съдържат в една опаковка)
Норма за сеитба: От 15 до 20 грама на декар семе Ви е нужно.
Реколта: От 9 до 10 тона от 1 декар.
Период на сеитба: През февруари и март.
Период на разсаждане: Края на април и началото на май.
Схема на отглеждане: Розовият домат Ръгби F1 е подходящ за колово отглеждане 80/40 см. Специалистите съветават това да става едностъблено на 6-8 съцветия, като на всяко съцветие образува по 5 – 7 цвята.
Вегетация: 50 – 70 дни
Характеристики на плода: Издължен и едър сърцевиден плод (наподобява топка за ръгби), вкусен с много нежна консистенция, същевременно твърд и непуклив, без зелен пръстен. Доматът притежава приятен апетитно розов цвят.

Екипът на градинарски център Semenata.Shop има удоволствието да предложи от каталога си на своите настоящи и бъдещи клиенти български розови домати сорт Ръгби F1.

Този характерен, специално селектиран хибриден сорт домати, се отличава с необичайната си форма, наподобяваща топка за ръгби. Издължените му и сърцевидни плодове са невероятно вкусни. Те са с твърда консистенция, трайни и удобни за съхраняване и транспорт. Цветът му е нежно розов, няма зелени пръстени, а кожата му е като полирана при допир.

Едно от големите предимства на сорта Ръгби F1 е, че насажденията с него неизменно дават високи добиви. Подходящ е и за ранното и за късното земеделско произвеждане на доматите. Българският тип домати израства безпрепятствено на височина и бързо се отрупва с плод.
Сортът Ръгби F1 е идеален за ефективно гледане и на открити пространства навън, и на закрито в оранжерия или парник.

Голям плюс за българския розов домат е неговото успешно противостоене на обичайните вредители и заболявания, характерни за повечето от останалите сортове домати, популярни в страната ни. Той устоява от такава напаст, каквато представляват за зеленчукопроизводителите заболявания като фузариумът, вертицилиумът, тютюневите мозайки и други.

С 15 до 20 грама сортови семена от Ръгби F1 розов може да бъде засят 1 декар производствена земеделска площ.
Специалистите от екипа на центърът за градината Semenata.Shop препоръчват доматите розови Ръгби F1 да се отглеждат с приготвени отрано разсади, които да се привържат към колове, за да поддържат те израслите във височина и натежали от домати стебла на растението.

Този сорт розови домати се сее през месец февруари и през месец март, което се прави в саксийки или таблички за разсад, подсигурени срещу студ или горещина. Самото разсаждане се прави през месец април и през месец май, след като е отминал опасния период на падане на сланите у нас.

Сади се на редове с дистанция от 80-90 сантиметра между тях, а между растенията дистанцията трябва да е от 35 до 40 сантиметра.

Сортът дава високи добиви при правилно поддържане на насажденията чрез наторяване с торове за домати и зеленчуци и поливане през всичките летни месеци от началото на месец юни до края на месец август. Добивите им достигат от 9 до 10 тона на един декар за всеки сезон.

Тъй като розовите домати Ръгби F1 са изключително вкусни, те са чест гост на всяка трапеза у нас, както и в менютата на много ресторанти, бистра и механи в цялата страна.