Трети опит за Шериф да влезе в групите на ШЛ или историческо класиране на Карабах на плейофите?

2
273
Добави коментар
sapa84
sapa84

Във вторник, 1 август, от 20:00 часа Шериф Тираспол (Молдова) е домакин на Карабах (Азербайджан) в мач реванш от третия предварителен кръг на Шампионска лига. Първата среща в Азербайджан завърши при резултат 0:0 и това бе доста изненадващо предвид очакванията на букмейкъри и специалисти за победа на Карабах. Сега пред молдовския Шериф се открива страхотна възможности при победа на реванша да се класира на плейофите за участие в груповата фаза на ШЛ.

През 2009 година Шериф направи историческо класиране на плейофите, след като елиминира Славия Прага след общ резултат 1:1 и гол на чужд терен. В спора за участие в групите на ШЛ те обаче загубиха от Олимпиакос с общ резултат 0:3. Година по-късно тимът от Молдова отново бе пред влизане в груповата фаза на най-комерсиалния европейски клубен турнир. Те обаче отстъпиха пред Базел, който спечели и двата мача. Това бяха двете и единствени възможности на Шериф Тираспол да се класира в Шампионска лига. Сега те са много близо до това да имат нов шанс, но трябва да се справят с Карабах.

Гостите от Азербайджан се достигали максимум трети предварителен кръг в Шампионска лига. Пред тях пък се открива историческа възможност да намерят място на плейофите. Те обаче не успяха да се възползват от домакинското си предимство и направиха нулево реми у дома срещу Шериф. Все пак азербайджанският тим остава в добра позиция, след като не допусна гол у дома.

Във вторник вечер ни очаква много интригуващ двубой и със сигурност ще бъде много напрегнато на терена. И двата отбора сякаш не очакваха пред тях да се открие подобна възможност, но ето че те държат съдбата си в собствените си ръце.

Сайтове за залози – Букмейкъри на Български