Как да се храним здравословно в големия град: с продукти от Васил Лазаров и Вивекта

3
312
Добави коментар
Galinkata87
Galinkata87

July16

Жените сме суетни същества, какво да се прави.

Обичаме да изглеждаме добре, да имаме изваяно тяло, гъста коса, красив маникюр и гладка кожа. За да го постигнем обаче, е нужно да полагаме непрестанни усилия. Споделяме си малките тайни, които водят до големи резултати. Броим калории, теглим грамажи и се лишаваме от сладките удоволствия в живота.

В този ред на мисли днес ще ви разкрия едно свое правило, към което се придържам вече години наред. То ми помага да пазя талия и е колкото просто, толкова и вярно: не ям храни тип фаст фууд, а само прясно сготвени. Фризерът ми е винаги зареден с различни продукти, които са от фирма Вивекта на Васил Лазаров. Редовно се зареждам с поне три вида замразени зеленчуци, някакво замразено месо и риба. Готвя ги, когато искам нещо бързо, вкусно и полезно.

Мисля, че замразените продукти са като спасително въже за всяка жена, която хем живее в големия град, хем иска да се храни здравословно. Тук пазаруваме седмица за седмица, не ходим всеки ден на пазар и често купуваме плодове и зеленчуци от супермаркета вместо от кварталното пазарче. Да не говорим, че дори в любимия плод зеленчук можем да попаднем на гръцки праскови и пъпеши, турски дини или череши. И не че те са лоши, но бих предпочела българските пред чуждите.

А не искам дори и да си помислям за многобройните нездравословни изкушения, които ни чакат на всеки ъгъл и които изискват невероятна воля, за да им устоиш…

С течение на годините лично аз придобих известна хранителна култура. Научих се кое е добро за мен и кое не. Разбрах, че е по-добре да си сготвя едни замразени зеленчуци вместо да си купя дюнер за вечеря или да сготвя набързо някакъв полуфабрикат. Разбрах, че е хубаво да консумирам риба поне веднъж в седмицата, заради полезните й мазнини и хранителни вещества. Разбрах за ползите от консумацията на различните видове месо и се научих да отделям по малко време за готвене всяка вечер. Правя го за себе си и вярвам, че така опазвам здравето и тялото си.

Вече години наред пазарувам замразени продукти от марките, което се дистрибутират у нас от фирма с управител Васил Лазаров – Вивекта. Харесвам тяхната стока – замразените плодове и зеленчуци на Aretol, свинското месо на Danish Crown, картофените специалитети на McCain, различните видове риба и т.н. Те ми помагат да се храня по-здравословно и ежедневно да преодолявам изпитанията на живота в големия град.

А какви са вашите тайни за здраво тяло?