Как да прекараме перфектна семейна ваканция?

3
320
Добави коментар
Si4ks
Si4ks

 

Знаем добре, че за хубавата семейна ваканция е необходимо добро предварително планиране  и проучване на местата, където да се отиде. За съжаление не винаги отпуската ни протича така както сме я планирали, особено ако сме с деца. Има моменти, когато плановете ни се провалят  и е необходимо да проявим креативност, например при лошо време, липса на атракции или друго. 

Ето някои идеи за дейности, които да ни осигурят една незабравима семейна почивка: 

Да отидем на пикник

Това е един добрите начини да прекараме повече време със семейството си и да се насладим на природата. Достъпен начин да разнообразим почивката си, за който не се изискват много средства. 

Да плуваме

Какво по-хубаво от това да запишете детето си на уроци по плуване. Потърсете хотел, който предлага закрит детски басейн, за да можете дори при лошо време да се забавлявате с децата си.

Да караме ски

Ако планирате зимна ваканция с децата си не пропускайте да покарате ски с тях. Запишете ги на ски училище и се уверете, че има квалифициран ски инструктор.

Да изберем подходящо място

Много е важно да изберем подходящо място за почивка , където да има достатъчно атракции, за да могат децата ни да се забавляват пълноценно и вие да избегнете нацупени муцунки. Търсете просторни  и семпло обзаведени стаи  за повече безопасност за малчуганите. Попитайте за детско меню. Добре е да се проверим предварително какви забавления за деца предлага нашият хотел и дали условията в действителност са толкова добри както в брошурата. 

Освен традиционните детски кътове, катерушки и басейни, можем да потърсим също така места за отсядане, където има училище по конна езда, кулинарно училище, аркадни игри, пейнтбол, компютърна зона, ескейп стаи или други.

Да отделим време за себе си

Покрай грижата за децата е необходимо да не забравяме, че все пак сме на почивка и трябва да й се насладим. Добра идея е да изберем място, където има детски кът и се предлага почасово гледане на деца. Така ще можете да отделите повече време за ваши дейности – например SPA масажи разкрасителни процедури, нощен бар и др.

Едно от местата, където можете да сте напълно спокойни за безопасността на вашето дете това е Апартхотел Лъки Банско. Там детето ви ще бъде в сигурните ръце на професионални детегледачки и аниматори. Хотелът предлага и Детски клуб с професионален надзор, детска дискотека, пижамено парти, игра на съкровища.

Да намалим темпото

Пътешествието с малчугани е по-различно. Ако преди това сте правели пътешествия до по-далечни и екзотично места, сега е време да промените начина си на пътуване. В случая заложете на сигурното. Обикалянето на безброй атракции може да се окаже уморително за по-малките деца, така че не поставяйте високи цели, подберете максимум до 3 атракции на ден.   По-бавното пътуване не е означава веднага че е скучно, всъщност и то има своите предимства. По този начин можем да отделим повече време на всяка атракция и  да се насладим на настоящия момент.  Избирайте маршрути, до които се стига лесно и бързо и хотели, които са в близост до плажа. Планирайте пътуването до по-главните планирани места в началото на деня, когато всички са заредени с енергия. 

Да научим нещо ново

Не инвестирайте в играчки, а в пътешествия. Научете повече информация за района около вас. Посетете интересни забележителности, които биха заинтригували вашите деца. Отидете на място свързано с историята на страната, запознайте се с обичаите на местните жители. Това ще предложи едно ново преживяване на цялото семейство и ще обогати знанията на вашите деца. Участвайте в местни екскурзии, преходи пеша или с велосипед, парапланеризъм, спортен риболов, фотография на животни и др.