Гарантирано професионални семена на Биг бийф F1 домати (Big Beef F1) – за оранжерии и тунели

3
614
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 20 бр. (професионални семена на Биг бийд F1 домати), 100 бр. семенца, 500 бр. семена и 1000 бр. семки.
Норма за сеитба: около 2000 – 3000 растения в декар.
Реколта: – 
Период на сеитба: При ранното засяване от 15 януари до 25 февруари, за средното ранно засяване от 1 до 30 март, при късното засяване от 25 април до 10 май.
Период на разсаждане: От 40 до 60 дни след сеенето.
Схема на отглеждане: Страхотен професионален хибриден сорт домати (индетерминантни) за отглеждане в оранжерии и тунели. Отглежда се колово при схема 80-120/40-50 см
Вегетация: От 113 до 125 дни.
Характеристики на плода: Проесионалният хибриден домат Биг бийф F1 образува едри плодове (ср. тегло 230 – 300 гр.), кръгъло-овални с наситен червен цвят, много добри вкусови качества.

Биг Бийф F1 е специално селектиран в Холандия професионален хибриден сорт домати, който фигурира на челни позиции в богатия каталог на онлайн магазин Semenata.Shop.

Тези домати се славят като много вкусни и ароматни, дават високи добиви и имат дълга трайност след откъсването си.

Професионалните доматите от сорта Биг Бийф F1 (Big Beef F1) обикновено се отглеждат колово на закрито в оранжерия, в парник или в специален тунел за отглеждане на доматени насаждения. Те израстват свободно във височина и се отрупват обилно с плод.

При ранното сеене на този сорт холандски професионален домат, това се извършва от 15-тия ден на месец януари до 25-тия ден на месец февруари. При средното ранно сеене, семето се залага от 1 март до 30 март. При късното сеене, семенцата професионални се поставят за разсад от 25-то число на месец април до 10-то число на месец май за най-добри резултати.

Разсаждането на вече готовия разсад, се прави най-често от 40 до 60 дни след самото засяване на сортовите професионални семена на доматите от сорта Биг Бийф F1. Времето се обуславя предимно от времето на сеенето на семената, като обичайно това се прави от земеделските производители някъде от края на март месец нататък при благоприятни метеорологични и температурни условия.

При засаждането между редовете трябва да се остави дистанция от 80 до 120 сантиметра, а от растение до растение във всеки един ред се оставя дистанция от 40 – 50 сантиметра. Това се прави за по-добре проветрение и изхранване на доматените насаждения и за осигуряване на максимално висок и качествен добив от профеионани домати Биг Бийф F1.

Вегетационният период на този сорт домати от Холандия продължава от 113 до 125 дни.

Професионалните хибридни домати Биг Бийф F1 (Big Beef F1) имат кръгла форма, слабо оребряване и ярко червен цвят. Те са големи и достигат в оптимални условия грамажи от порядъка на 230 до 300 грама всеки. Вкусът им е превъзходен, имат и силен доматен аромат. Плодовете са твърди и лесни за съхраняване и за транспорт, както и за търговска дейност – за внос и износ на земеделска продукция отвън границите на страната ни.

Хибридните домати от този професионален сорт са силно адаптивни към условията на отглеждаане. Те имат устойчивост на някои не редки болести – фузариум (F1,2), тютюнево мозаечен вирус, вертицилум (V), нематода (N).

Плодовете от тези професионални семена на Биг бийф F1 домати (Big Beef F1) се използват широко за направата на редица популярни салати, на гарнитури и украси към ястия, за готвене или за направата на доматени консерви, доматен сок, кетчуп, лютеница, доматено пюре и доматени сосове и туршии.