Семена на червени Супер ранни домати Финал F1 за оранжерии (полудетерминантен)

2
446
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 100 бр., 500 бр., 1000 бр. семена в една опаковка от червени домати супер ранен сорт Финал F1.
Норма за сеитба: От 20 до 25 грама на декар. Приблизително около 3000 бр. растения в декар.
Реколта: 9 – 11 тона от декар.
Период на сеитба: Януари и февруари.
Период на разсаждане: Март и април.
Схема на отглеждане: Отглежда се колово на ниска опорна конструкция – едноредово при отстояния 70/40 см или двуредово 80/60/40 см. За супер ранен, ранен и късен добив. Сорта е подходящ за отглеждане в оранжерии и тунели, както и за открито полско производство.
Вегетация: –
Характеристики на плода: Плодовете на супер ранният Финал F1 са кръгли до плоско кръгли, ярко червени и средно едри – тегло около 200 – 250 гр. Доматите са със изравнени размери и не издребняват на горните съцветия. Плода е гладък до слабо оребрен около дръжчената ямка, много твърди и непукливи. Перфектни за прясна консумация. Поради твърдостта си имат много голяма устойчивост на съхранение и транспорт след обиране на реколтата. Много добри вкусови качества без целулоза.

Онлайн магазин Semenata.Shop представя на вниманието Ви още един сорт домати с изключително висок добив и устойчивост. Това са семена на супер ранни червени домати Финал F1. Полудетерминантен (има добре оформено стебло с къси междувъзлия и се самозадънва на 4-5 китки) професионален сорт, който се отглежда за оптимално висок добив по специална схема (съдържа се във всяка опаковка). Благодарение на нея няма да имате никакви затруднения при отглеждането им и това ще бъде много лесно.

Този хибриден сорт супер ранен червен домат Финал F1 се характеризира с изключителна устойчивост към болести (устойчив е на фузариум, верицилум, тютюнева мозайка и е толерантен на септория, антракноза, алтрнария), нападащи доматите. Много голям приоритет му дава и възможността за транспортиране, понеже доматите не се напукват и са гладки и здрави.

Голямо предимство на доматите от сорт супер ранен Финал F1 е издръжливостта им на температури с по-ниски стойности и възможността да се съхраняват за по-дълъг период от време. Така ще могат да се запазят при евентуален износ към чуждите страни, където българското производство е на сериозна почит.

Всичко това е предпоставка за зеленчукопроизводителите да направят своя избор по-лесно, когато избират сортове за износ. Добрият търговски вид на доматите Финал F1 неминуемо е нещо, което се цени високо.

Допълнително помага и фактът, че доматите зреят заедно и плодовете са синхронизирани, т.е. растат със сравнително еднаква големина. Достигат размери с тегло от 200 до 250 грама (идеалният салатен размер). 

За да отгледате площ от един декар с насаждения, ще ви трябват около 20 до 25 грама семена на доматите от ранния червен сорт Финал F1.

При засяване почвата трябва да е с дълбочина от 1 до 1,5 сантиметра за семената. Убедете се, че сте осигурили на семенцата добра температура за поникване. Трябва да  е около петнадесет градуса. Добре е да следите за редовно и умерено поливане на насажденията.

Самото разсаждане на поникналите млади семена се прави през месец март и месец април (обикновено около 60 дни от засяването).

Както казахме този сорт ранни червени домати за оранжеия се засява за супер ранно производство. Обирането на продукцията е през лятото. Това е едно доста добро предимство и преимущество на вкусните зеленчуци.

Пригответе различни видове гювеч, сгъстен сос от домат, комбинация с други зеленчуци. Много вкусни и полезни са и доматените супи. Може да пасирате доматите, и да добавите към тях магданоз и чесън и ще получите не само вкусна, но и полезна храна. Най-добрият вариант за консумация на този сорт домат е в прясно състояние, на салата. Използването му в сандвичи е доста популярно. Много вкусна и засищаща комбинация се получава от домати и сирене. Това е една лятна салата, която винаги спасява положението в горещините.