Семена на домати Чери сорт Мила – цилиндрични и супер сладки

2
443
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 0,5 гр. (коколо 150 бр.), 50 гр. (около 15000 бр. семена на домати чери сорт Мила)
Норма за сеитба: Около 10 до 15 грама на декар.
Реколта: От 2 до 3 тона от декар .
Период на сеитба: Месеците април и май.
Период на разсаждане: Месеците май и юни.
Схема на отглеждане: Доматите чери Мила се отглеждат чрез подготвяне на разсад колово на открито. Двуредова схема е 110/50 х 30-40 см.
Вегетация: –
Характеристики на плода: Черитата Мила са с много интересна форма. Леко цилиндрично – продълговати, дребни (18 – 20 гр.) с наситено червен цвят. Плодовете са изключително вкусни. Имат много нежен и месест перикарп (обвивка), съдържат голямо количество сухо вещество (тегловно около 9,6%) и много висока захарност 5,1%.

Екипът на онлайн магазин Semenata.Shop представя от богатия си каталог със зеленчуци, още един сорт семена на чери домати сорт Мила. Доматките са известни със своите изключително интересни форми – цилиндрично издължени и страшно сладък и нежен вкус.

Формата и наситеният червен цвят на сорта черита Мила го правят доста популярен в кулинарията. Доматките са месести и симпатични, затова широко се използват за украса на основни ястия.

Както обикновените чери доматки, сорт Мила образуват по стъблото си многобройни плодчета.

Отглеждането им е с предварително приготвен разсад, предназначени са за полско производство (въпреки, че са устойчиви на вертицилум и тютюнева мозайка) на колове или опорна конструкция. 

За да засеете един декар площ със семена на чери Мила, ще са Ви нужни около 15 до 20 грама. Сеенето се осъществява в периода от месец април до месец май. Разсаждането на открито, с помощта на опорни колове става от месец май до месец юни.

При разсаждане спазвайте следните дистанции – двуредова схема между първите два реда 50 см, а м/у следващите два около 110 сантиметра, между израсналите млади растения от 30 до 40 сантиметра. Разстоянията ще подпомогнат доматките да растат спокойно и да се развият максимално.

Почвата за сорт Мила, подобно на останалите сортове домати, трябва да е плодородна и да се поддържа влажна, но не и мокра. Така че поливайте редовно и умерено своите симпатични доматки.

Когато дойде време за прибиране на готовата продукция, ще бъдете приятно изненадани от количеството на доматките. Сортът чери Мила дава от 2 до 3 тона продукция от декар площ. Може да приберете доматите в период от месец септември до месец октомври.

Допълнителен плюс за малките домати Мила е, че сортът е устойчив на болести, спохождащи доматите при оформянето на плодовете им.

Вкусните дребни и продълговати доматки може да отгледате и у дома в саксии. Много удобно е да имате такъв сорт на терасата. Така винаги ще може да разнообразите трапезата си и да я украсите по различни начини.

Кулинарните шедьоври са част от приложението на доматките сорт Мила. Самата и форма и многобройния плод на черито предразполагат професионалните готвачи да използват именно малките доматки.

Освен за салати и прясна консумация, дори без всякаква намеса от подправки или други зеленчуци, черитата Мила се използват в приготвянето на зимнини – буркани, консерви. Правенето на доматено пюре, различни сосове и сокове е много просто и дори приятно, когато имате такива интересни домати.

Не се колебайте, а поръчайте семена на екстравагантния сорт Мила още сега от онлайн магазин Semenata.Shop.