Храни за дълголетие – не ги пренебрегвайте!

2
530
Добави коментар
valerr
valerr

Правилно подбраните храни са най-лесното средство за подмладяване наред със спорта и положителните емоции. Какво да похапвате често, за да запазите своята свежест и младост?

Зеленолистни

Зеленият цвят трябва да присъства на масата ви. Спанакът и зелето съдържат витамин К и желязо, които придават на кожата сияние и заличават тъмните петна под очите, а брюкселското зеле e отличен източник на антиоксиданти, които препъват процесите на стареене.

Плодове в ярки цветове

Динята, боровинките, нарът съдържат витамин C и други антиоксиданти, които защитават кожата от вредното влияние на слънцето, като същевременно заличават бръчките.

Протеини

Храни като, съдържащи протеини, като пилешкото месо и яйцата, дават сила и въздействат благотворно на косата, правейки я лъскава и красива. За да изпитате подмладяващия им ефект, всекидневно хапвайте минимум 50 г протеини.

Здравословни мазнини

Храни като авокадо, маслини, ядки, семки и нерафинирани растителни масла са отлични “извори” на здравословни мазнини. Авокадото и маслините подобряват работата на сърдечния мускул и мозъчните клетки. Ядките, семките и растителните масла са обогатени на омега-3 – важен елемент на клетъчната мембрана.

Риба

Мазните видове морска риба също са чудесен източник и храни, богати на омега-З и омега-б, поради което се препоръчва да присъстват поне 2-З пъти седмично в менюто за подмладяване.