Босът на балканската проституция бе убит с куршум в главата

1
789
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ПОДЗЕМЕН СВЯТ
Босът на балканската проституция бе убит с куршум в главата
Дилавер Бойку-Леку е бил застрелян при опит за бягство на плажа в град Струга

14 Август 2017 22:53
0

принтирай

|

текст

Днес около 16.00 ч. на плажа в Струга е бил убит с куршум в главата Дилавер Бойку-Леку, считан за бос на балканската мафия, занимаваща се с проституция и търговия с бели робини от страните на бившия СССР и Балканите – съобщи МКД.

Бойку е бил прострелян в главата пред собственото му заведение на плажа „Аква Блу“. Според очевидци маскиран мъж на мотоциклет пристигнал в заведението на Бойку, стрелял пет пъти с пистолет и след това изчезнал в неизвестна посока. По всяка вероятност убийството е извършено от клана Истрефи от Долна Белица. Като мотив македонските медии посочват „кръвна вендета“, заради ликвидирането на техния 23-годишен син Ситем Истрефи.

На 13 декември 2015 година в Езерски лозя край Струга в резултат на престрелка между двете враждуващи банди е бил убит Ситем Истрефи, а неговиьт брат Прентим И. е бил тежко ранен. Убиецът е или братът или синът на Дилавер Бойку, които се оказали в засада. Братът Башким Бойку (45) е бил тежко ранен. Синът на Бойку от тогава е в неизвестно и се води за безследно изчезнал, макар че според очевидци често се появявал във Велешта, където тартор е Дилавер Бойку-Леку.

През 2002 година Дилавер Бойку-Леку бе арестуван, но успя да избяга от затвора. След това бе задържан в Черна гора и върнат обратно в Македония. След това започва уж да се занимава с легален бизнес и на плажа в Струга държи заведенията „Блу Скай“ и „Аква Блу“. 

 

 

Дилавер е етнически албанец и той бе наречен от бившия американски посланик в Скопие Лорънс Бътлер го определи преди известно време като „най-известният македонски гражданин“.

Той бе разследван от Интерпол и ФБР за организиране на“търгове“ за бели робини в село Велеща, край Струга. Според македонското вътрешно министерство той е продал около 3000 жени. Затова преди 15 г. бе обявен за „балканският бос на проституцията“. 

 

 

„Около 16:40 ч. частни лица ни докараха в хирургията на болницата в Струга лицето Дилавер Струга. Той имаше огнестрелни рани в главата и вече беше в агония и в биологическа смърт. С помощта на анестезиолог бе направена бърза интервенция – интубация, но не успяхме да го върнем към живота“ – съобщи говорителят на болницата.