Валентин Лазаров – Делийски с изложба на дигитална живопис в Бургас

1
256
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Интересна изложба на дигитална живопис на пернишкия художник Валентин Лазаров – Делийски ще бъде открита на 21 август от 18.00 часа в галерия “Дружество на художниците -Бургас”. Тя е юбилейна за артиста и е под мотото “60 години Валентин Лазаров – Делийски”, посочват от пресцентъра на Общината.

Той е нарекъл експозицията си “Беломорски настроения”, тъй като представя предимно морски сюжети и е изпълнена в техниката на дигиталната живопис. Ще бъдат показани 49 платна, които са оригинали, въпреки че техниката позволява, нито едно от тях няма да бъде повторено или многократно изпълнено.

Дигиталната живопис е последната засега техника, използвана в изобразителното изкуство. В галерията на “Дружеството на бургаските художници” това ще бъде първата изцяло дигитална изложба.

”За направените дигитални картини получих одобрението на баща ми, който ми каза “че не е важно как го правя, а какво съм направил” и настояваше да покажа направеното в моя самостоятелна  изложба. Това ме окуражи и мотивира допълнително. Съхранявах направените неща цифрови и едва след неговата кончина през 2012 г. почувствах необходимост да покажа своите картини,”сподели Валентин Лазаров-Делийски, преди да отпътува за Бургас, където ще подреди своите платна.