Какво кръвно налягане трябва да имате според възрастта? (таблица)

1
974
Добави коментар
slavchev
slavchev

За съжаление, едно от най-често срещаните здравословни оплаквания е високо или ниско кръвно налягане.

Тази патология значително влияе върху благосъстоянието и в резултат, на настроението на човека.

Следните показатели трябва да се имат предвид при измерване на кръвното налягане.

Систолично кръвно налягане – горната граница, която ви позволява да се определи силата на кръвното налягане по време на изтласкване.

Диастоличното кръвно налягане – долната граница, което е показателно за състоянието на кръвоносните съдове в паузата между сърдечните контракции.

Човешко кръвно налягане

Нормалното кръвното налягане при възрастни се счита за стойността на 120/80 mm Hg. Чл. Но всички ние сме уникални, и следователно не трябва да се разчита единствено на цифровия индекс. За да разберете кое се счита за нормално в една определена възраст на кръвното си налягане, достатъчно е да се възползвате от нашите удобни таблици.

От таблицата по-горе става ясно, че регулаторните показатели се изменят с възрастта, колкото сте по-възрастни, толкова по-високо е кръвното налягане. Това е свързано с възрастта, свързани с промени в сърдечно-съдовата система.

Ако имате чести заболявания и смятате, че кръвното налягане спада, ние ви препоръчваме да водите специален дневник. В това, което трябва да направите, често да записвате параметрите на налягането с промените в тях. В края на месеца трябва да се консултирате с лекар и да му покажете своите наблюдения.

Желаем ви добро здраве и добро настроение! Не забравяйте да споделите с приятелите си тази полезна статия.

loading…

Свързани