Смартфон Samsung Galaxy Note 8, 64GB, 4G, Black

11
445
Добави коментар
niki_matev
niki_matev

Поръчай предварително новият Samsung Galaxy Note 8 Най-добрият Samsung досега – Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note8 е по-голям, с двойна камера, по-добър екран и има нов, по-умен стилус. Това стана ясно от премиерата на дългочаквания нов телефон от серията Note.

И ще е в България още от 15 септември.

Samsung Galaxy S8 е един от най-добрите смартфони, които сме виждали досега. В продължение на няколко тримесечия това е и най-продавания модел с Android на пазара. Корейският гигант, обаче спази традицията и използва втората половина на 2017г., за да ни покаже за първи път новия Galaxy Note 8. Устройството предлага редица като по-добра камера, усъвършенстван Super AMOLED дисплей, по-мощен процесор и също така е IP68-сертифициран, което го предпазва от прах и вода. 

1. Дизайн и дисплей

Корпусът на Galaxy Note 8 предлага елегантно съчетание между стъкло и метал в луксозна конструкция, чиито извити ъгли правят устройството удобно за работа с една ръка. Веднага ще забележите, че устройството е по-дълго от своя предшественик, което се дължи на неговия по-голям дисплей. Samsung Galaxy Note 8 има 6.3-инчов Quad HD+ панел с резолюция от 2960х1440 пиксела. Самият дисплей е Infinity Display и премахва рамките около него. Съотношението между екран и дисплей е 83%.

Samsung Galaxy Note 8 с Infinity Display

2. Процесор и RAM

Samsung ще спазят традицията и ще продават две различни версии на новия смартфон. Едната от тях ще има Snapdragon 835 процесор, а другата ще използва осемядрен Samsung Exynos процесор. Любопитен факт е, че независимо коя конфигурация ще избeрете Galaxy Note 8 ще предложи 6GB RAM. Това е характеристика, която ще предложи максимално висока производителност и ще превърне смартфона в осезаемо по-бързо устройство от Samsung Galaxy S8 и S8+.

3. Камери

Samsung Galaxy Note 8 е първият от популярната серия, който има двойна задна камера. В задната част има два сензора с 12-мегапикселова резолюция, като единия от тях има апертутра от f/1.7, а другия е телефото f/2.4 обектив.

Крайният резултат за потребителите е, че те могат да се възползват от 10-кратно цифрово мащабиране с Live Focus режима. След като направите снимка Galaxy Note 8 прави две отделни изображения от обективите и ви позволява да изберете сами къде да е фокуса и колко да е замъглен фона на снимката. Двете задни камери имат оптична стабилизация на изображенията.

4. Вградена памет и софтуер

Базовата версия на Samsung Galaxy Note 8, но са предвидени и версии със 128GB и 256GB вградена памет. Операционната система е Android 7.1.1 Nougat, но може да сме сигурни, че това ще е едно от първите устройства на компанията, което ще бъде ъпдейтнато към Android 8.0 Oreo. Интерфейсът е оптимизиран специално за стилуса S Pen. Добър пример в това отношение е Live Messages функцията, която позволява да нарисувате или напишете нещо на дисплея, което след това ще се конвертира в GIF файл.

5. Батерия 

Дългият живот на батерията е другото водещо предимство на Galaxy Note 8. Новият смартфон е оборудван с 3300mAh батерия, което е по-малко от тази на Galaxy Note 7. Въпреки това от Samsung твърдят, че батерията ще осигурява много повече време за работа с едно зареждане, но също така е произведена с по-сигурна технология, което изключва възможността да възникнат неочаквани проблеми.

6. Kомуникация с S Pen

Още с въвеждането си, S Pen се превръща в една от определящите функционалности на Note. С Galaxy Note8 подобреният S Pen отключва изцяло нови начини за писане, чертане, взаимодействие с телефона и общуване. Той има по-фин връх, подобрена чувствителност при натиск  и функции, които позволяват на потребителите да изразяват себе си по начини, които никога не са били налични при други стилуси или смартфони.

7. Live Message

Когато общуването със съобщения просто не е достатъчно, Live Message ви позволява да разкриете вашата уникалност и да разкажете изразителни истории. С Galaxy Note8 вече можете да споделяте анимирани текстове или рисунки между различни платформи, които поддържат анимирани GIF (AGIF) файлове. Това е съвсем нов начин да общувате със S Pen – добавяйки живи и емоционални връзки, които вдъхновяват вашите послания.

8. Always On Display

Always On Display функцията позволява на Galaxy потребителите да проследяват своите известия, без да отключват телефона си. Функционалността Screen off memo ви позволява да записвате до 100 страници бележки, да „прикачате“ бележки към Always On Display и да правите редакции директно от Always On Display.

9. Прахо и водоустойчивост

Преди четири години Samsung представи първото Galaxy устройство с водоустойчивост. Днес можете да вземете вашия Note почти навсякъде, където искате, благодарение на  сертификата за водо- и прахоустойчивост IP684 на устройството и стилуса. Можете да пишете с S Pen дори когато дисплеят е влажен.

10. Бързо безжично зареждане

Преди две години Samsung представи първото Galaxy устройство с безжично зареждане. Galaxy Note8 поддържа най-съвременните възможности за безжично зареждане, така че можете да получите бързо и удобно зареждане5 без портове или кабели.

11. Сигурност

Galaxy Note8 предлага възможност за избор на биометричнo удостоверяване – включително сканиране на ирис и пръстов отпечатък. Samsung Knox6 осигурява водеща в индустрията сигурност на хардуера и софтуера със Secure Folder, като пази отделно вашите лични и професионални данни.

 

12. Иновативни мобилни изживявания

Samsung DeX осигурява десктоп изживяване чрез телефона. Можете да запазите файловете си на устройството, да работите когато сте в движение и да използвате Samsung DeX, когато имате нужда от още по-голям екран. Galaxy Note8 идва с Bixby7, по-умен начин за използване на телефона ви; той се учи от вас, усъвършенства се с течение на времето и ви помага да постигнете повече.

13. Безконтактно удостоверяване на автентичността

Galaxy Note8 предлага сканиране на ириса за професионалисти – например специалисти в сектора на здравеопазването, строителството или обществената безопасност, които могат да се окажат в положение, в което трябва да отключат телефоните си без да използват приплъзване на пръст или сканиране пръстов отпечатък.

14. Кога ще се продава Galaxy Note 8 в България

Официалните продажби на Galaxy Note 8 в България стартират от 15 септември, като устройството ще се предлага в цветове Среднощно черно и Кленово златно.

От 19:30 днес ( 23 август), стартират предварителните продажби на смартфона, а потребителите, които поръчат своя Galaxy Note8 до 23:59ч. на 13 септември, ще го получат в специален пакет с работната станция Samsung DeX.   

Предстои да видим дали Galaxy Note 8 може да се превърне в най-продавания смартфон с Android в месеците, които остават до края на годината. Характеристиките му определено загатват за подобен потенциал и това определено е най-добрия модел от серията досега.