Евтини фурни за вграждане

8
382
Добави коментар
niki.matev1
niki.matev1

Изберете Фурна за Вграждане на Най-добра Цена

Какво е вградена фурна?

Вградяемите кухненски фурни са тези фурни, които се вграждат в кухненските мебели. Те се монтират заедно с кухненския котлон, за да допълнят готварските улеснения. Основният недостатък на комбинацията фурна/котлон в кухнята ви е цената. Свободно стояща печка, включваща фурна и горелки е по-евтина. Вместо това, вградените фурна и котлон са по-елегантни и се вписват много добре в дизайна на кухнята.

Какво трябва да знаеш

Повечето фурни за вграждане, налични на пазара, са електрически, но има и много модели на газ. Електрическите фурни загряват по-бързо и равномерно, отколкото тези на газ. Газовите печки обикновено са по-горещи горе и по-студени отдолу, а ако искаш да получиш равномерна коричка, трябва да местиш ястията между рафтовете по време на готвене. От друга страна, готвейки на газ имаш по-малки шансове да изсушиш ястията, отколкото на ток без конвекция.

Повечето вградени фурни имат размер 60 см на едната страна, но има и по-малки модели. Една топ фурна  за вграждане е между 1500 и 3200 лв. По-подходящите модели с цена между 300 и 700 лв обикновено са по-малки и нямат най-добрите улеснения като мощна система за самопочистване или конвекция.

Конвекцията използва високоскоростни вентилатори, за циркулиране на топлия въздух, което помага за по-бързо и по-равномерно готвене на ястията.

Повечето от вградените фурни са с гаранция 24 месеца от датата на придобиване. Някои магазини позволяват, срещу заплащане, удължаване на гаранцията до 48 месеца. Преди да купиш желаната фурна, помисли за това, което ще се готви често.

Ако използваш фурна повечето за печене и пържене и не тип речи по-дългото време за готвене, можеш да не гледаш улесненията за конвекция на фурната, като по този начин ще направиш значителни икономии.

Как да изберем вградена фурна?

По-долу сме съставили списък на съвети, които да вземеш под внимание, преди да потърсиш идеалната фурна:

Провери размерите на фурната. Това е изключително важно, особено ако искаш да смениш по-стар модел с по-нов и имаш конкретен размер на шкафа, където ще бъде монтирана. Огледай внимателно отварянето и мястото, предвидено от вътрешните стени на шкафа. Можеш да намериш в интернет точните размери на всеки модел фурна преди да купиш.
Помисли за дизайна. Въпреки, че не е функционално зачитане, дизайнът е важен за много от нас. Не забравяй, че по-добре изглеждащия и по-модерен дизайн струва повече обикновено. Покритието от неръждаема стомана обикновено струва няколко стотин леи повече, отколкото с бяла боя и има недостатъка събиране на пръстови отпечатъци.
Помисли добре за самопочистващите функции. Самопочистването е една от най-популярните функции на вградената фурна, но не винаги работят правилно. Много клиенти се оплакват, че фурната им се е развалила или са изгорели предпазителите, когато са пробвали да използват самопочистванет. Основната причина за връщане и сервиз на вградените фурни е неправилното функциониране на системата самопочистване.
Обърни внимание на броя позиции на рафтовете. Колкото повичи опции за поставяне на рафтовете, толкова по-ефективно ще можеш да използвш фурната, като успееш да сготвиш по-големи количества или да преместиш съдовете по-близо или по-далеч от източника на топлина. Препоръчваме ти да избереш ферна с поне 5 позиции на рафтовете.
Избере фурна с покрити нагревателни елементи. Покритите нагревателни елементи, правят почистването много по-лесно за извършване, като се избягва изгарянето и засъхването на мазните капки. Също така, автопочистващо покритие (каталитично покритие) помага значително за почистване на вътрешността на фурната.
Изчисли внимателно бюджета си. На пръв поглед, една вградена фурна е в ценовия диапазон на газовите готварски печки. Но не забравяй, че трябва да купиш и котлон за вграждане, което значително ще увеличи продажната цена.