Супер вкусни жълти домати – семена на Брендиуайн Йелоу (тип гигант)

3
406
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 0,2 гр. (около 50 – 60 бр. семена на домати жълти Брендиуайн Йелоу има в една опаковка)
Норма за сеитба: От 25 до 30 грама.
Реколта:
Период на сеитба: Февруари и март месец.
Период на разсаждане: През май месец.
Схема на отглеждане: 80-120/ 35-45 см. Доматът е колов и се отглежда на конструкции или с помощта на колове редово.
Вегетация: Около 90 – 95 дни.
Характеристики на плода: Брендиуайн Йелоу е страхотен жълт домат. Образува много едри плодове с тегло около 400 – 600 гр. (при добра технология на отглеждане могат да достигат до 900 гр.) Цвета на домата е жълто-златист, много сочен и месест със страхотни вкусови качества и малко семена. Перфектен сорт за прясна консумация.

Онлайн магазин Semenata.Shop с удоволствие представя на своите читатели, настоящи и бъдещи клиенти, семена на жълти домати сорт Брендиуайн Йелоу. Сортът е от средно-раните, като стеблата му растат неограничено във височината си (индетермимамтен домат). Това автоматично ги прави колов сорт, т.е. растат на опори, като дървени прътове например или специални колове за доматени насаждения. На стабилните стебла се оформят големи кръгли плодове, в жълто-златистата гама, а листата са добре оформени и многобройни, помагайки на доматите да се скрият от силните слънчеви лъчи. Така ги предпазват от изсъхване. 

Любителите на цветните домати ще са щастливи от възможността да се сдобият с тези нестандартни доматки. 

Подобно на другите различни в цветово отношение и жълтият домат от сорт Брендиуайн Йелоу е пълен с витамини и минерали. Обогатете здравословните си и хранителни диети с тези доматки. Те са месести и ароматни, и отлично допълнение към здравословното хранене. 

Плътната им консистенция ще Ви зарадва, а съдържанието на много малко семки е допълнителен плюс за плода.

Едрината на плодовете също е впечатляваща (400 – 600 гр. средно тегло, като не рядко достигат 900 гр.), големите домати се избират изключително за прясна салатка. Една идея по повод салатките – направете шарен букет от разноцветни домати и ще останете предоволни от получената красива и вкусна салатка.

Комбинирането на различни зеленчуци с жълтите домати също е вариант. Може да ги комбинирате в прясно състояние или пък да ги използвате при приготвяне на основни ястия.

Едно добро и вкусно решение ще бъде да прибавите към Златните доматки малко прясно домашно сирене, може да го натрошите или пък да поставите сиренето под формата на плочка. Независимо как, няма съмнение, че комбинирането на различни сирена с домат е превкусно.

А ето и кога да засеете своите бъдещи жълти гиганти. Семето се сее в края на зимния период и започването на пролетта – февруари и март месеци.

Ако засявате направо в плодородната земя, сложете семето на 0,50 сантиметра в избраната обработен площ.

Дали сте избрали да сеете направо в земята или пък чрез разсад, трябва да спазвате изпробваната схема – от 80 до 120 сантиметра от ред до ред и от 35 до 45 сантиметра от растение до растение. Тези сантиметри са достатъчни, за да се развиват вашите бъдещи домати.

Както казахме сортът е колов така, че не забравяйте да подготвите опори.

Реколта от страхотния сорт ще получите през месец август и месец септември.

Онлайн магазин Semenata.Shop препоръчва сорта като един от най-атрактивните от видовете едри и вкусни жълти домати. Така, че ако искате да сте различни, поръчайте семената от нас.