Израелско полиетиленово фолио за оранжерии устойчиво на сяра с анти капка и UV 150 mic

5
501
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Внимание! Цената е за 1 кв.м. 

Лидерът в градинарските стоки онлайн Semenata.Shop представя за своите клиенти един професионален продукт за производители на зеленчуци и декоративни растения на закрито – израелско полиетиленово фолио за оранжерии.

Продукта е създаден от израелската фирма Политив (Politiv), която е световен лидер в производството на изключително ефективни фолиа за оборудване и изграждане на оранжерии.

Израелското фолио за оранжерия е изработено от специален иновативен материал, който притежава UV стабилизация. Това значително удължава живота му и го предпазва от вредните целодневни слънчеви лъчи. 

Освен това фолиото е изработено с помощта на добавен в него етиленвинилацетат (EVA). Това е специален материал, който е 100% нетоксичен и безопасен за хората и растенията. Той придава на този вид израелски найлон за оранжерии висока гъвкавост и прозрачност. Така спомага за по-лесния монтаж на фолиото в/у предвидената конструкция на оранжерията, както и го прави по-устойчиво на лоши атмосферни влияния.

Основно предимство на тези фолиа е, че те създават специален термален ефект (IR). Намаляват загубата на топлина през тъмната част на денонощието (нощта). Специалното фолио не позволява на поетата през деня инфрачервена радиация да излиза свободно през деня. По този начин се създава една сравнително постоянна температура в оранжерията. Растенията са предпазени от измръзване и резки температурни колебания. Термалният ефект е от изключителна важност при производство на зеленчуци, подправки и билки особено през зимните, ранни пролетни и късни есенни периоди.

Едно от най-важните качества на фолиото израелско за оранжерия е ефектът Анти капка (AF). Това е специална технология, чрез която се предотвратява образуването на конденз по вътрешните стени на найлона. Кондензационните капки са изключително вредни. Те възпрепятстват нормалното разпределение на слънчевата светлина и по този начин могат да засенчат някои растения, а други да прегорят. Освен това кондензът е предпоставка за образуване на множество заболявания (гъби, вируси), които могат да бъдат пагубни за отглеждането на растения в затворени помещения.

Друго предимство на полиетиленът за оранжерии е, че в него са вложени специални добавки, които го правят изключително устойчив на сяра (SR). Това е качество, което рядко се среща във фолиата. Честото обеззаразяване на полиетиленовите оранжерии със сяра създава нуждата от тази устойчивост.

Не на последно място е и пропускливостта на полиетилена. Той има способността равномерно да пропуска инфрачервената радиация и също равномерно да я разпределя в/у отглежданите вътре растения. Много добри резултати показва дори при растения, които имат способността да се самозасенчват. Равномерното разпределяне на слънчевите лъчи е от много голямо значение. Предотвратяват се не редките прегаряния на някои видове растения, както и се стимулира нормалното протичане на процесите на фотосинтеза. Вашите растения ще бъдат много добре защитени от вредните влияния на външната среда и ще растат оптимално, давайки високи добиви.

Често срещан проблем при стандартните фолиа е задържането на прах по външната страна на оранжерията. Това блокира слънчевите лъчи и възпрепятства нормалното разпределяне на светлината. В полиетиленовото израелско фолио за оранжерии са добавени специални полимери, които възпрепятстват задържането на прах от външната страна (AD).