Семена на жълти домати чери – страхотен сорт за салата и консервиране

4
322
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 0,5 гр. (около 125 – 150 бр. семена на жълти домати чери има в една опаковка)
Норма за сеитба: От 25 до 30 грама на декар за ранното сеене чрез разсад и от 30 до 40 грама за декар при средното и късно производство отново чрез предварително подготвяне на разсади.
Реколта: –
Период на сеитба: За ранно сеене 20 януари – 25 февруари, за средно от 1 до 30 март, при късно от 25 април до 10 май.
Период на разсаждане: През април и през май.
Схема на отглеждане: Редово, колово при схема 80-120/35-45 см.
Вегетация: От 68 до 80 дена.
Характеристики на плода: Жълтите домати чери образуват плод, който е кръгъл, жълт, маломерен и сладък. Образува около 3 до 4 чепки, които раждат по 70 до 80 доматчета. Средното им тегло е около 14 – 18 гр. и са доста трайни след обиране.

В богатия каталог на нашия Онлайн магазин Semenata.Shop на челни позиции фигурират и семената на жълти чери доматчета, които винаги са на разположение на многобройните ни настоящи, а и на бъдещите ни клиенти.

Доматките са от ранните сортове, растат свободно на височина като израстват от 1,5 до 1,8 метра и дават големи добиви при правилно обгрижване. Те образуват от 3 до 4 чепчици, а те от своя страна правят от 70 до 80 доматчета всяка.

Доматките в жълто чери са невероятно държеливи и имат голяма трайност като чепчиците дълго време престояват, а плодчетата не се ронят от тях.

Мъничките жълтички доматки тежат едва от 14 до 18 грама всеки, здрави са, почти без водни съдържания в тях и лесно се запазват за продължително време замразени във фризерите или изсушени.

Сладките им вкусови качества, ароматът им и атрактивният жълт цвят ги прави перфектни за направата на салата от всеки вид в съчетание с други зеленчуци, със сирена или дори с фиде. Те стават и за гарнитура към ястията от нашата и от чуждата кухня или за украса към ордьоври от всеки тип.

Специалистите от градински център Семената Шоп поясняват, че жълтото чери е много добро и за приготвяне на различни консерви, но заради маломерния си плод не се използват за направата на доматени сокове или доматени пюрета, лютеница или кетчуп.

От 25 до 30 грама семенца от жълтото доматче са достатъчни за един декар площ при ранното сеене. При средното сеене и при късното сеене на черитата за един декар са нужни от 30 до 40 грама семе на декар.

Ранно сеене се прави от 20-тия ден на месец януари до 25-тия ден на месец февруари ако температурните граници се колебаят в рамките на 20 градуса по Целзий. Средно сеене се прави от 1 до 30 март, а късно сеене се прави от 25-то число на месец април до 10-то число на месец май.

Разсадите се изваждат навън щом отминат пролетните слани, обикновено в периода на месеците април и май, показват данните на нашия Онлайн магазин Semenata.Shop. Сорта е подходящ за отглеждане на открито и в оранжерии, изградени от израелски полиетилен за оранжерия.

Миниатюрните чери доматенца се гледат редово на колове с бразди за поливането им в редовете. При това се спазва дистанция от 80 до 120 сантиметра от ред до ред и от 35 до 45 сантиметра от растение до растение във всеки ред.

Вегетацията на дребния зеленчук трае от 68 до 80 дена според слънцегреенето.

Този екстравагантен миниатюрен домат жълт е любим на майстор готвачите и на обикновените домакини, защото е атрактивен, вкусен и с ярки цветове, които разнообразяват всяка салата.