Семена на черен домат от Крим (черни кримски домати Кумато) – автентичен вкус

5
307
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 0,5 гр. (около 125 – 175 бр. семена на черен домат от Крим има в една опаковка).
Норма за сеитба: От 25 до 30 грама за декар.
Реколта:
Период на сеитба: Сее се през периода февруари – май.
Период на разсаждане: Щом отминат сланите.
Схема на отглеждане: 80/40-50 см. Черният кримски домат се оглежда на редове, колово на закрито (в полиетиленови оранжерии) или навън.
Вегетация: 75 дни.
Характеристики на плода: Един наистина страхотен черен домат. Образува едри плодове, лилаво-червени на цвят, сочни и изключително вкусни.

Семената на кримския възчерен сорт домати Кумато, който е повече от необичаен, фигурират на челни позиции в богатия каталог на градински магазин Semenata Шоп и винаги са на разположение на многобройните ни настоящи, а и на бъдещите ни клиенти.

Черният домат от Крим спада към средноранните високорастящи сортове, които дават високи добиви.

Кумато е кръгъл, голям и има необичайна наситено лилаво-червена окраска и невероятен вкус, какъвто трудно се среща при останалите сортове.

Използва се за направата на салата, както заради необичайните си цветове, така и заради приятния си сладък вкус. С този домат салатата става по-различна и с по-необичаен от обикновено вкус. 

Тези доматени черни насаждения е добре да се разположат на слънчево и топло място, за да си гарантирате оптималното им развитие и високи добиви от кримски домати.

Освен красив и атрактивен, с приятен вкус и силна ароматичност, доматът от типа Кумато (Кримски черен) в прясно свежо състояние е и много полезен. В него се съдържат високи нива на водни резерви, както и множество от нужните на организма ни витамини, киселини, керотини, ликопен. Те влияят благотворно на здравословното ни състояние, на епидермиса, косата, зъбите, на сърцето и ред други.

Опитът на специалистите от магазин градински Semenata.Shop сочи простия факт, че за засяването на един декар производствена земеделска земя са Ви нужни едва от 25 до 30 грама семена на домати сорт черен от Крим.

Семето му се сее рано напролет, при положение, че се каните да произвеждате домати чрез разсади. Най-подходящият период за тази Ви дейност е от месец февруари до месец май. При това е най-удачно сеитбата да се извършва на около 0,5 сантиметра надълбоко в земята, а температурните граници при покълването трябва да внимавате да бъдат в рамките на 14 до 16 градуса по Целзий.

Изнасянето на разсадите на домата от кримския сорт Кумато е най-подходящо да бъде извършено едва, когато отминат сланите и опасностите за доматените насаждения, пряко свързани с тях.

Засаждат се на редове като от ред до ред дистанцията трябва да бъде 80 сантиметра, а от растение до растение вътре във всеки един ред към 40 – 50 сантиметра. Това се прави за по-добро проветрение и оптимално изхранване на насажденията.