Професионално фолио за мулчиране на домати и краставици сребристо – черно 15 микрона

6
539
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Размери: 1 м, 1,20 м, 1,40 м
Експлоатационен живот: 1 сезон
Предлага се на ролки с дължини:1000 м и 2000 м
Дебелина на филиото: 15 микрона (mic)

Градински онлайн център Семената Шоп с удоволствие представя един изключително полезен продукт за всички производители на зеленчуци – фолио за мулчиране на домати, краставици и други видове зеленчуци. 

Функцията на фолиото е основно да спре развитието на различните видове неприятни плевели, като същевременно намалява значително изпарението от почвата, а от там и разходите по напояване на насаждението.

Професионалното мулчиращо фолио срещу плевели е произведено от водещ гръцки производител на фолиа и мрежи за засенчване, които се използват от производителите на зеленчуци в цяла Европа.

Този модел фолио за мулчиране на краставици и домати е произведено в два цвята – от едната страна е черно, а от другата е сребристо.  

Монтажа става с черната страна към почвата, а сребристата към растенията. По този начин се блокира развитието на плевелна растителност, а сребристата страна отразява слънчевата светлина към зеленчуците. 

Основно предимство на сребристо – черният мулч е, че чрез отразяването на слънчевата радиация се огряват растенията и в долната им част, което е невъзможно при отглеждане без мулчиране. Това е от изключително значение за правилното протичане на процесите на фотосинтеза и при зреенето на плодовете. 

Професионалното сребристо – черно фолио за мулчиране на доматки и зеленчуци няма фабрични отвори. Това е предимство, защото по този начин Вие само може да пробиете посадните дупки за разсада според културата, която произвеждате и според схемата на отглеждане.

Мулчиращото фолио за зеленчуци е подходящо за редица видове зеленчуци, които се отглеждат в България на открито или в оранжерия от полиетиленов найлон професионален.

Продукта се цени високо при отглеждане на различни сортове домати, краставици, пипер, ягоди, цикория, манголд. Много добри резултати дава при отглеждане на салати айсберг, марули, различни сортове зеле, патладжан и др. 

Този вид фолио за мулчирането на зеленчуци се използва много лесно. Развива се в/у добре подготвената площ за засаждане на разсадите. Добре е ако извършвате поливане с капкови лентови маркучи да ги положите предварително. Разролвате фолиото като паралелно го закопавате от двете му страни около 10 см от всяка страна. Същевременно следите да бъде опънато.

Друг вариант е механизирано мулчиране чрез специални плугове на тракторите.