Семена на домати за производство Одисей F1 – супер издръжливи на съхранение до 20 дни

6
296
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 0,5 гр. (около 150 бр. семена на домати за производство с дълго съхранение Одисей има в една опаковка), 5 гр. (1500 бр. семенца)
Норма за сеитба: От 15 до 20 грама на декар.
Реколта: От 8 до 9 тона за декар.
Период на сеитба: През март и април.
Период на разсаждане: През май и юни.
Схема на отглеждане: 80/40 см. Одисей F1 се отглежда колово, едностъблено, като от производителя препоръчват да се оставят 6 – 8 съцветия, на които се образуват средно 8 – 10 цвята. Сорта е подходящ за полско производство на открито.
Вегетация: –
Характеристики на плода: Одисей F1 образува средно едри плодове (110 – 130 гр.), кръгли, гладки, с ярко интензивно червен цвят. Сорта се цени заради страхотните си вкусови качества и високото съдържание на сухо вещество. Основно предимство на плода е дългата съхраняемост – около 2 – 3 седмици след обиране. Това го прави перфектен за производство с цел износ или зареждане на верига хипермаркети.

В богатия каталог на нашия Семената Шоп градински онлайн магазин на челни позиции фигурират и семена на домати за производство от сорта Одисей F1, които имат много дълго съхраняване след обиране.

Този сорт расте без ограничения на височина (индетерминантен сорт домат)и бързо се отрупва с плод. Той вирее най-добре при правилно обгрижване навън на открити земеделски производствени площи.

Доматите от сорта Одисей F1 спадат към категорията на ранозрелите доматки с високи добиви. Това е сорт, разработен и пуснат на пазара през 2010 г, а вече се е утвърдил сред родните и чуждестранни производители.

Голям плюс за този качествен доматен сорт е и фактът, че той има много силна устойчивост на много от най-често срещаните по повечето от другите сортове заболявания. Сред тях са такива като тютюнева  мозайка, вертицилиум, фузариум и фузариумът по кореновата система.

Заради тази своя устойчивост, доматите от типа Одисей F1 са полезни и екологично чисти, тъй като почти няма нужда да се пръскат с различни химикали, поясняват специалистите от екипа на градински център Semenata.Shop.

Одисей F1 дават твърд плод с висока трайност, която достига до 14 – 21 дни след обирането им от стеблото. Това прави доматът удобен за съхраняване, транспорт и търговия, включително и зад граница на големи разстояния.

Именно заради това доматите за производство са обект на интерес от страна на консервната промишленост у нас, на търговската магазинна мрежа, на пазарите и тържищата в цялата страна, както и на браншовиците, които професионално се занимават с внос и износ на земеделска продукция.

От сорта Одисей F1 стават чудесни салати и гарнитури, с тях могат да се готвят множество наши и чужди постни и месни манджи. Правят се и доматени сокове и доматени пюрета, кетчуп и лютеница, туршия, сосове, консерви с цели и нарязани домати, белени и небелени домати.

По данни на производителя Геосемселект от 15 до 20 грама семе е достатъчно за засяването на един декар.

Сее се през март и април, а се разсажда през май-юни.

От ред до ред се оставя дистанция от 80 сантиметра, а от растение до растение вътре в реда 40 сантиметра. Гледат се на колове по едностъблената система с 6-8 от съцветията.

От този тип семена на вкусни домати може да прибирате реколта от началото на пролетта до края на есента, като добивите са от 8 до 9 тона на декар..

Червен и кръгъл, доматът за производството с дълго съхранение Одисей F1 достига грамажи от 110 до 130 грама, вкусен е и има прекрасен комерсиален вид.