Перфорирано мулчиращо фолио за ягоди сребристо – черно 30 микрона на Политив Израел с UV защита

6
924
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Ширина: Мулчиращото фолио се предлага с ширина 1,20 м 
Експлоатационен живот: 12 месеца
Предлага се на ролки с дължини:1000 м
Дебелина на филиото: 30 микрона (mic)

Онлайн магазин за градинарски стоки Semenata.Shop добави към своя каталог един професионален продукт, който значително намалява разходите по производство – перфорирано мулчиращо фолио за ягоди на фирма Политив (Politiv) Израел със сребристо – черен цвят.

Фолиото се цени високо от всички производители на ягоди независимо дали се отглеждат на открито или в полиетиленова оранжерия.

Продукта се предлага на ролка с размери 1,2 м ширина на 1000 м дължина. Дебелината на мулчиращото фолио е 30 микрона, цвета е сребрист от горната страна и черен от долната страна. За максимално улеснение фолиото е перфорирано фабрично. В него са изрязани отвори с диаметър 7,5 см през 30 см едни от други, шахматно разположени. По този начин лесно може да засадите готовия ягодов разсад без да се притеснявате, че трябва да мерите и да оставяте определени разстояния.

Мулчиращото сребристо – черно фолио за ягоди има изключително благоприятна роля при отглеждането на този вид сладки дребноплодни – предпазва от поява на плевели, с което драстично намалява разходите по производството на културата. Не се налага ежеседмично да премахвате плевелната растителност и да прекопавате. Освен това фолиото драстично намалява изпарението от почвата, а с това Ви спестява разходите по поливане. 

Не на последно място е и отразяващата функция на сребристата страна на фолиото. Чрез нея ягодите се огряват и в долната страна, където са плодовете. Това не е възможно при отглеждане без този продукт. Така на практика се стимулират фотосинтезата и равномерното зреене на плода от всички страни.

Професионалният перфориран сребристо – черен мулч притежава UV стабилизация, с което Ви гарантира безпроблемно използване 12 месеца. Дебелината му пък (30 mic) Ви гарантира безопасно полагане механизирано – чрез трактори или мулчиращи машини.

Мулча в сребристо и черно е подходящ освен за производство и отглеждане на ягоди (всякакви сортове), така и за спанак, различни видове салата зимна маслена глава, салата айсберг, бейби спанаци, листна или дръжкова целина, манголд и др.

Не се препоръчва за отглеждане на краставици, пипер, лук, моркови и др. видове зеленчуци, които изискват специфични отстояния за отглеждане. За други видове зеленчуци вижте нашите предложения за фолио за мулчиране на домати, които са без перфорация.

Мулчиращото черно сребристо фолио се използва изключително лесно. Подгответе мястото за Вашите ягоди, наторете (в случай че използвате гранулирани торове за ягоди), след това положете маркучите за капково напояване (независимо дали използвате лентов капков маркуч или други видове). При така създадените условия за отглеждане положете мулча, като леко го вкопаете в двата му края, за да не се размества от вятъра. Паралелно със вкопаването равивайте ролката, докато достигнете желаната дължина на реда, след това отрежете лесно с макетен нож или ножица за хартия.