Специален тор за вкореняване на разсад, резници и семена от домати, рози и цветя

5
361
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка: 250 гр.
Продължителност на действие: Около 2 – 3 седмици.
Приложение и дозировка: Вкореняващите торове се прилагат за вкореняване на резници (калеми), при засяване на семена и за вкореняване на разсади. При вкореняване на резник се прилага 0,5 лъжичка от тора, при засяване на семена 1-2 лъжички на линеен метър, а при засаждане на разсади 0,5 – 1 лъжичка (според големината на разсада) на растение.
Съдържание: NPK+Mg 5-13-5 + (11) – 5% (N) амониев азот, 13% (P2O5) фосфор разтворим във вода, 5 % (K) калий разтворим във вода, 11 % (Mg) магнезий разтворим във вода. Микроелементи – бор (В) – 0.02%, мед (Сu)* – 0.02%, желязо (Fe)* – 0.07%, манган (Мn)* – 0.04%, молибден (Мо) – 0.004%, цинк (Zn)* – 0.015%. Течната тор за вкореняване е  /* хелатирана с EDTA/ – процес, при който са премахнати тежките метали.

Semenata Shop добави към своя богат каталог специален тор за вкореняване на разсад, семена и калеми. Това е продукт, който съдържа компилация от микроелементи, които мощно стимулират процесите на вкореняване при разсадите, покълването на семената и вкореняване на калеми (при размножаване чрез резници).

Торът за вкореняване е подходящ за употреба при производство на разсади от домати, краставици, пипер, тиквички, корнишони, патладжан и много др. Цени се при засяване на семена от всякакви видове зеленчуци, рози, цветя и декоративни растения. Особен ефект има при засяване на семена от тропически растения, които покълват много бавно – финикова палма, стрелиция, палма Вашингтония и др.

Освен за разсади и семена, торът е изключително ефективен при размножаване на растения чрез резници. Това става, като резника от растението майка се потопи във вода. Предварително подгответе дупката, в която ще поставите калема за вкореняване. На дъното сложете половин лъжичка от тора и примесете с малко почва. След това поставете резника в посадната дупка и допълнете с почва, като уплътните добре. След това полейте обилно. Разсадът се вкоренява за около 2 седмици. След това може да приложите торене с тор за домати и зеленчуци.

Подобен е и начина на приложение при засяване на сортови семена от домати, фасул, грах и всякакви видове зеленчуци. В подготвените за посев дупки се посипва от тора, като нормата е 1 – 2 лъжички на линеен метър. След това добавете семената и ги покрийте с почва, притиснете, за да уплътните и полейте обилно.

При засаждане на готови разсади се използва по подобен начин. На дъното на дупката се слага около 0,5 – 1 лъжичка от тора за вкореняване, добавяте разсада от домат, краставица или друго растение внимателно, допълвате с почва и поливате обилно.