Моливник „Морско дъно” от ролки кухненска хартия

10
993
Добави коментар
Art_senses
Art_senses

Една лесна и забавна идея как да си направим органайзър–моливник от ролки кухненска хартия. В изработването на тази интересна идея, с радост биха се включили и най-малките.
Необходими са ви: празни ролки от кухненска хартия; топъл силикон; 2 салфетки на морска тематика; картон от кутия; различни камъчета, рапани и други морски съкровища; зеленина, която имитира водорасли; фигурки рибки (може и изрязани от хартия), лепило C200, мека четка, водни боички.

Измерете и изрежете от ролките четири цилиндъра с различна височина с помощта на макетен нож. Нарежете едната салфетка в подходящи размери за всеки цилиндър, така че да се виждат добре морските мотиви. Обвийте всеки цилиндър с предназначената за него салфетка. Разредете в съд C200 с вода и нанесете лепило по цялата повърхност на салфетката и от вътрешната страна на цилиндрите. Оставете да изсъхнат добре. Подгответе основа като изрежете произволна форма от картонена кутия. Обвийте с втората салфетка и покрийте добре с лепило. След като е напълно суха подредете цилиндрите и след това ги залепете към основата с по-обилно количество горещ силикон. Предварително можете да очертаете основата на цилиндрите и там да нанесете силикона, след което с лек натиск да ги поставите отгоре. Сега предстои забавната част – украсяване с различни предмети, които да имитират морско дъно. Използвайте топъл силикон за залепяне. Можете да подсилите цветовете на салфетката като използвате водни боички. Включете и най-малките, които да потърсят всякакви подходящи фигурки или да изрежат рибки и други морски животни от хартия. След като сте приключили с украсата, лакирайте с лак на водна основа.

При този втори вариант, ролките в горната част са леко скосени и се обвиват небрежно в бяла салфетка, която умишлено е намачкана при покриването й с C200. След това цилиндрите са оцветени в цветове, имитиращи морско дъно. Украсата е по сходен начин.

идеи с камъчета, идеи с рапани, идеи с ролки от хартия, идея за бюрото, идея за дома, идея за моливник, идея за органайзър, идея за поставка, кухненска хартия, моливник, морска украса, морски, морски декорации, морско дъно, направи си сам, органайзър, поставка за моливи, поставка за химикали, ролки, тоалетна хартия, идеи за дома, интериорен дизайн, обзавеждане, интериорни идеи, идеи за дизайн, модерен дом, идеи за декорации, артистични идеи