Семена на Бейби спанак Емилия F1 – вкусен и високо добивен

6
485
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

    Разфасовка / брой семена: 10 гр. семена на спанак бейби Емилия F1 (Emilia F1 from Franchi)
    Норма за сеитба: За 1 декар са нужни 40-50 грама.
    Реколта: Обикновено е готов за консумация за около 25 – 50 дни след засяване на семената.
    Период на сеитба: От началото на февруари до началото на април, както и през целия октомври.
    Период на разсаждане: 
    Схема на отглеждане: Сее се на редове на разстояние 20 сантиметра. Сее се през всички сезони.
    Вегетация: 25 – 50 дни.
    Характеристики на плода: Има малки и крехки листа, много вкусни и ароматни.

Качествени семена на Бейби спанакът Емилия F1 е едно от най-свежите попълнения в богатия каталог на магазин Semenata.Shop, който е на разположение на клиентите ни 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата.

Мини спанакът от този сорт е превъзходен както да се консумира в свежо състояние, така и да се замрази или да бъде консервиран, попарен, бланширан, сварен или сготвен по някакъв друг начин, като при това запазва високите си вкусови качества при всички начини на приложение.

Бейби спанакът Емилия F1 има дребни и фини листенца, които ценителите познават с превъзходните им вкусови качества и приложението им в пресни салати, в ястия, в замразено, консервирано или сушено състояние.

Този сорт мини спанак може да бъде засят както на открито, така и на закрито в оранжерии и парници през студените зимни месеци, тъй като е издържлив както на ниски температури, така и на мана.

Спанакът бейби Емилия F1 се сее още в началото на февруари на етапи, които се редуват през един месец, като така си подсиурявате ежедневно прясна салата с полезни, витаминозни и вкусни листа. Този спанак се сее и през месец откромври, ако го отглеждате на открити площи, а добивът му е гарантиран само след месец при вегетативна фаза от само 25 до 50 дни.

Градинарите, както професионалисти, така и любители, предпочитат този сорт спанак бейби, защото отглеждането му е лесно и просто, не изисква много усилия, грижи и средства за  поддръжката му.

Засяването на спанака Емилия F1 се прави на редове, като разстоянието между тях е добре да бъде 20 сантиметра. Семената се сеят на плитко, до 1 сантиметър дълбочина, после се засипват с тънък слой почва. Обича плодородни, дренирани почви, както и слънчеви парцели, евентуално с полусянка, за да вирее максимално добре.

Фазата на покълването продължава в рамките на една седмица, а температурните рамки за това се движат над 3 градуса по Целзий.

За правилното израстване на растенията, е нужно и тяхното регулярно плевене.

Спанакът може да отглеждате както навън, в градината или двора, така и в оранжерия или парник, както и у дома – на терасата или в къщата, посяти в саксия, кашпа, сандъче. По този начин осигурявате на трапезата си богат на витамини и други полезни вещества зеленчук, при минимални грижи и малко средства, нужни за отглеждането му.

Този вкусен и полезен бейби спанак може да се консумира в салати и ястия, както и в комбинация с други зеленчуци, като краставици, домат, репичка, морков, зеле, ориз. Той е необходима и търсена съставка за много храни, използвани в нашата традиционна кухня, показва опитът на Онлайн магазин Semenata.Shop.