Семена на едролистен магданоз Италиански гигант – ранен сорт с наситен аромат и високи добиви

11
325
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 5 гр.
Норма за сеитба: 800 гр. – 1 кг за декар.
Цъфтеж: Цветчетата са жълто-зелени и цъфтят през юли и август.
Височина: Италианският гигант достига от 60 до 90 сантиметра.                     
Осветеност на терена: Полусянка изберете за тези сортове магданози.     
Почвени условия: Оцедлива и плодородна почва.
Устойчивост на ниски температури: Студоустойчив.              
Дълговечност: Двугодишна култура.
Подходящо място: На открити пространства, може и в оранжерия от израелски полиетилен или в по-голяма саксия и сандъче.
Период на сеитба: През пролетта – февруари и март, през зимата – 1 – 15 декември, на акрито – по всяко време.
Период на разсаждане: Сее се директно без разсад.
Дълбочина на сеитба: От 2 до 2,5 сантиметра.
Схема на отглеждане: От 20 до 30 сантиметра между семената.
Период за покълване: От една до две седмици.
Необходимост от поливане: Чести поливания.
Подходящи торове: След събиране на листата, задължително се наторява с подходящи течни или гранулирани торове.
Вегетация: 75 – 85 дни.

Онлайн градински магазин Semenata.Shop представя на вниманието на всички семена на магданоз Италиански Гигант (едролистен ранен сорт). Семето може да поръчате директно от страницата на нашия сайт. Характерното за сорта е високата добивност на магданоза.

Подправката е зачислена в клас двусемеделни, от рода на Петроселинума. Листата на гигантския магданоз са оцветени в лъскаво тъмно-зелен цвят, широчината им е сравнително голяма, а миризмата е силна и освежаваща. Стеблата достигат до 60 до 90 сантиметра – завидни размери за подправка.

Тъй като италианския гигантски магданоз е подправка, естественото за него е ползването на листната част, предимно директно накъсана, т.е. прясна, но е възможно и да се изсуши или замрази.

При евентуално решение от ваша страна да засеете магданоз гигант Италиански, може би е полезно да знаете, че за площ от един декар насаждения ще са Ви необходими от 0,800 до 1 килограм семенца.

Говорейки за ползите на този вид магданоз, вероятно няма да се изненадате от факта, че съдържащите се полезни вещества в състава на подправката са впечатляващи. Гиганта от Италиански притежава изключителна съвкупност от витамини – А, К и С, както и минерални съставки. Освен тях магданозът съдържа в себе си и антиоксиданта, срещаш се и при морковите – бета-каротина. А може би една от най-важните му съставки е желязото. Разбира се това не са всички полезни вещества, но са достатъчни, за да добиете представа за ползите от едролистния магданоз за нашия организъм.

Особено популярно при магданоза Италиански гигант е използването му като средство срещу стареене на клетъчните структури. Хапва се и за по-добро зрение, по-добра работа на храносмилателната система, за по-стабилен имунитет.

Магданозът Гигант се сее на така наречената „шарена сянка“, не на директно слънце, и същевременно на място, където слънцето все пак достига до него.

Почвата ще е добре да е добре оцедлива и плодородна.

Семето може да сеете през сезоните пролет и зима. През пролетните месеци февруари и март засявайте на открити площи, както и през декември – от първо до петнадесето число. Ако желаете да си отглеждате магданоз в къщи или на тераса, засяването на семенцата е по-всяко време.

За да поникнат, на семенцата им трябват от една до две седмици. Температурата, за да може това да се случи трябва да достига поне 3 градуса по Целзий.

Симпатичните жълто-зелени цветчета на подправката може да видите през летните месеци юли и август.

 Полезна информация е, че сортът „Италиански Гигант“ се гледа като двугодишна култура.

 Сигурно няма човек, който не е ползвал магданоз, а специално този сорт ще Ви удиви с едрината си и с полезните си вещества така, че поръчайте семената на магданоз „Италиански Гигант“ още сега.