Как да разберем, че той ни обича

1
262
Добави коментар
wenip
wenip

Психолозите твърдят, че в изразяването на чувствата и емоциите си жените са далеч „по-бурни” в сравнение с мъжете. Мъжът може да обича истински една жена и просто да не го демонстрира. Това е заложено в мъжката природа, казват учените. Логично е в такъв случай немалко жени да си задават въпроса „А той наистина ли ме обича?” По какво можем да разберем, обобщава американската психоложка Сюзан Уитбърн, цитирана от psychologies.ru.

Той иска да е повече време с вас Според професора по психология от Северозападния университет на САЩ Ели Финкел желанието на мъжа да посвещава свободното си време на вашите отношения е признак на силни чувства и желание за близост. И макар двамата партньори да имат немалко грижи в работата си, семейни задължения в дома и други странични дела, онзи, който действително обича, ще използва всяка свободна минута, за да бъде заедно с партньора си.

Той ви пита винаги как е преминал денят ви Пита ли ви той всяка вечер за това как е преминал денят ви, какво хубаво се е случило и какво ви е ядосало? Любовта не се гради само на някакви супервъзвишени чувства, а на взаимна поддръжка в трудни минути и желание за общуване. Той ви се доверява Изследване, проведено от психолога Даниел О’Лири, доказва, че хората, които се намират в продължителни романтични отношения, постоянно искат да знаят къде в момента е техният партньор. При това те изпитват това желание не защото постоянно го подозират в изневяра. Мъж, който не ви провежда упорит разпит, ако сте закъсняла малко след работа, не ви се рови в телефона, за да гледа с кого сте разговаряла, и не чете електронната ви поща, ви обича и наистина се грижи за вас. Той просто ви вярва.

Той ви помага Във всекидневното динамично време, в което живеем, натрупването на много задължения на работа и у дома е в състояние да ни хвърли в ужас. Тук се появява помощта на партньора, която е също сигнал за силни чувства. Ако вие примерно не разбирате от техника, той може да настрои новия ви мобилен телефон, да ви помогне в подреждането на дома, да пусне пералнята или прахосмукачката, ще изтича до аптеката, ако забележи, че не сте добре, ще ви сготви вкусна вечеря.

Той уважава възгледите ви Изследване, проведено от психолога Ванеса Бонс, доказва, че дори у вас да са диаметрално противоположни политическите възгледи, примерно, вие спокойно можете да изживеете живота си в мир и съгласие. Основната тайна на щастливия семеен живот е умението открито и спокойно да се възприема гледната точка на партньора. Например, ако вие сте заклета феминистка, а той поддържа достатъчно консервативни възгледи за ролята на жената в обществото, ще ви разбере отлично защо така преживявате случващото се с кариерата ви.

Той се вслушва във вашето мнение Въпреки че щастливите двойки обикновено решават заедно всички въпроси – от малките битови детайли до кредитите и ипотеките, решението обикновено се предоставя на онзи, който повече разбира от съответния въпрос. Но дори вие нищо да не разбирате от инвестиции, много важно е партньорът ви да ви изслуша и да ви даде да разберете, че вие също участвате във вземането на решение.

Той търси близост За достигане на емоционална близост не е задължително да се прави само секс. Ако той иска да е физически близо до вас, може да докосва ръката ви, когато сте в ресторанта, да ви прегърне, когато сте на улицата, да ви погали по косите, когато ви посреща от работа. Тези жестове показват, че той усеща силната си връзка с вас.

Той ви гледа Невербалните сигнали, които си изпращате с партньора един на друг, разкриват вашите най-съкровени чувства. Ако партньорът ви ви гледа в очите по време на разговор или вие често ловите погледа му, това означава, че на него му е хубаво с вас. Не е задължително с часове да седите и да се гледате. Понякога и един бърз поглед е достатъчен, за да покаже, че между вас има любов. Той обича да говори за миналото Изследване, проведено от психолозите Сюзан Осгърби и Ким Халфорд доказва, че двойки, които често си спомнят приятни събития, свързани с тях, и говорят за това с позитивни чувства, укрепват отношенията си. Той се застъпва за вас Когато някой ви критикува, той не се присъединява към оратора, а защитава вас? Това показва колко силни са чувствата му. Двойки, които се застъпват един за друг и се поддържат, укрепват с любов своите отношения.