Такава вкусотия не сте опитвали! Пробвайте уникалната рецепта за сирене по Бански

1
313
Добави коментар
slavchev
slavchev

Чудно вкусно и традиционно сирене по Бански, просто супер рецепта. Приготвя се сравнително евтино, не струва много, а всички го обожават.
Трябват ни:

600 грама овче сирене,
три червени домата,
100 грама краве масло,
пет яйца,
250 грама газирана вода,
червен пипер,
една люта чушка,
сол на вкус, но ако ви е безсолно сиренето.

Приготвяне:

Първо си приготвяме гювечетата и в тях поставяме натрошеното добре сирене. Върху сиренето се нареждат нарязаните на кръгчета домати и се поставя маслото. След това захлупваме с капак и оставяме във фурната да се задушат гювечетата. Обикновено са им достатъчни около десетина минутки. После разбиваме яйцата и ги изсипваме върху сиренето в гювечетата, но заедно с газираната вода.

Отново си ги захлупваме и ги държим във фурната, докато не видим, че на повърхността си са порозовели.

Преди да ги извадим, ги поръсваме с червения пипер. А после вече са готови и бихме могли да ги сервираме на трапезата. Трябва на всяка цена да са още горещи и даже врели, като ги сервирате. Това сирене по бански е една от най-елементарните и простички рецепти. На всичкото отгоре е и страшно евтина, но пък става обяд или вечеря за чудо и приказ. А освен това неведнъж тази вкусотия е трябвало да играе ролята на мезе към узо или ракийка. И е нужно да ви кажем, че се справя повече от прекрасно и с това си предназначение.

Опитайте и няма да съжалявате. Ако не си падате по овчето сирене нищо не ви пречи да го приготвите с краве или козе. Да ви е вкусно!

loading…

Свързани