Италиански семена на Естрагон – ароматна и изключително полезна подправка

11
412
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Цъфтеж (обединява цвят и период на цъфтеж): Дребни цветове, жълт цвят. Цъфтеж от юни до август.
Височина: До 120 сантиметра.                             
Осветеност на терена: Слънчеви места. 
Почвени условия: Хумусна, карбонатна, влажна и рохкава почва.
Устойчивост на ниски температури: Студоустойчив.
Дълговечност: Многогодишна култура.
Подходящо място: В градината или в саксии на терасата.
Период на сеитба: Най-сигурно през месеците март до края на юни, а предзимно може да се засее септември.
Дълбочина на сеитба: Без задълбаване в почвата, просто покрийте с малко почва и леко притиснете.
Схема на отглеждане: На 30 сантиметра едно от друго.
Период за покълване: От две до три седмици.
Необходимост от поливане: Редовно обилно.
Подходящи торове: В зависимост от състоянието на почвата. При хумусна може торене на 2 месеца по един път със специализирани торове за зеленчуци и подправки.

Онлайн магазин Semenata.Shop представя следващото предложение от богатия си каталог. Италиански семена на Естрагон или познат още като силно ароматен „Тарос“. Растението, използвано най-често за подправяне на разнообразни храни е многогодишна култура. В кулинарните среди е приложимо и за овкусяването на разни видове сос.

Естрагонът е зачислено към двусемеделни, семейството му е сложноцветни. Интересно е латинското му наименование –  Artemisia dracunculus, означаващо малък дракон. Идеята на името се свързва с вярването на хората, че естрагонът помага ако Ви е ухапала змия. Самата кореновата система всъщност наподобява змийската дълга и извита форма.

При развитието си, естрагонът достига забележителна височина от 120 сантиметра, а листната част се състои от дълги и зелени листенца.

Високорастящата подправка от Италия съдържа в състава си изключителен брой витамини и минерали, както и полезните вещества като калия, калция, магнезия, желязото и още много. Етеричните масла са също част от всички полезни съставки на зеленото растение.

Естрагонът е устойчив на студ така, че помислете за слънчеви места, избирайки да сеете семето на растението.

Почвата, подходяща за семената да бъде с богато съдържание, хранителните вещества в земята са предпоставка за доброто развитие семето на естрагона.

При поставяне на италианските семена, спазвайте разстояние от 30 сантиметра между бъдещите растения.

Подправката естрагон (Тарос) е с цъфтеж през летния период – от месец юни до месец август, като цветчетата тогава са обагрени в жълти цветове.

Заради височината на растение най-подходящо място за отглеждане на тези италиански семена на подправки е домашната Ви градина и двор. Разбира се можете да го гледате вътре, в сандъчета за цветя или други подобни съдове, но трябва да имате предвид точно височината му. Цени се и при озеленяване на градини  и дворове, създаване на ароматни кътове и дизайнерски аранжировки.

След като вече споменахме, че семенцата на подправката се засяват на слънчеви площи, сега можем да Ви кажем кога да направите сеитбата.

Най-подходящо време за това е през пролетта, след като сте се убедили за преминаването на вероятните слани. Времето трябва да е постоянно топло, иначе рискувате да замръзнат бъдещите растения.

Не е необходимо да задълбавате семената в плодородната земя, а само да ги разсипете и да покриете с малко рохкава почва. По този начин те ще покълнат по-лесно.

Ако земята е хумусна, можете да наторявате само по един път на два месеца например. Тор може да изберете според състава на земята.

Поливането на растенията в доста важно, редовните поливки са най-добрият вариант за добро качеството на естрагона.