Водещият на „ОКНА“ Дмитрий Нагиев: В шоуто разказваме само истински истории

24
Добави коментар
dpeshev
dpeshev

Снимка: www.m-rnagiev.ru

Дмитрий Нагиев е водещ на скандалното шоу “ОКНА”, което в момента върви по TV2. В началото на зимата, заради големия зрителски интерес, множеството обаждания и имейли на зрители, които не успяваха да го гледат в 17:00, TV2 съобщи, че го мести от 19:00 часа. Късната версия на шоуто е в 22:00. „Имаме ежедневни обаждания и имейли от нашите зрители, които харесват „Окна”, но не могат да го гледат от 17:00 и дори бягат от работа заради него. Тъй като за нас е много важна обратната връзка, решихме да уважим тези наши зрители и да преместим предаването от 19:00 за тяхно удобство”, сподели тогава Яна Иванова, заместник генерален директор на телевизията.

Шоуто е скандално, провокиращо и невероятно с безумните истории за изневери, драматични отношения и скандални развръзки между участниците. Стартира в Русия в телевизия ТНТ и за три години се превръща в абсолютен хит. За трите години шоуто е имало 732 епизода, а на зрителите са показани 2196 истории на 8784 участника. В студиото са станали 122 боя, в един от които е пострадал самият водещ

Водещият Дмитрий Нагиев е определен за най-сексапилния мъж в родния му Санкт Петербург. Той е роден на 4 април 1967 година. Завършва Ленинградския държавен театрален институт, в началото на кариерата си работи в театър “Время”
и води шоу в Радио-Модерн. Става популярен като диджей и водещ на конкурси за красота. Лице е на десетки предавания в руските телевизии, в момента е водещ на спортното международно състезание “Большие гонки” (”Големите състезания”) по Първи канал. Нагиев се снима в киното и участва в театрални постановки.
Преди дни актьорът се съгласи да даде кратко интервю по телефона за e-vestnik:

– Господин Нагиев, в момента шоуто “ОКНА” е много популярно в България…

– Да уточня – в Русия “ОКНА” вече не е в ефир, а в България, то току-що е стартирало. Нали е ясно?

– Да. Защо се съгласихте да сте част от това шоу?

– Съгласих се да бъда водещ, защото на първо място съм много честолюбив, много обичам парите и на трето, но не на последно място – това бяха ежедневни ефири, важни за моята популярност.

– Истински ли са историите в шоуто?

– Да, естествено, че истински, това е наше правило, ние работим само с реални истории.

– Не сте ли използвали актьори в първите епизоди?

– В първото шоу бяха използвани актьори, защото реални истории нямаше откъде да вземем. Но досега всеки ден пристигат по 150 писма с предложения от хора да се снимат техните истории.

– Вярно ли е, че сте получавал по 10 хиляди долара на епизод?

– Не, това е пълна лъжа. Аз получавах заплата веднъж месечно.

– Как прие руското общество това шоу?

Охраната изнася водещия на ОКНА, който пострада в бой между участници. Снимка: www.m-rnagiev.ru

– За нашата телевизия и общество изобщо, такава програма беше шок. Но не случайно тази програма разби всички рекорди за популярност. Шоуто даже изпревари новините на централните канали.

– Как повлия скандалното шоу на вашия имидж?

– Трудно ми е да отговоря, но ако обърнете внимание по време на шоуто аз не излизам от рамките на приличието. Затова ми е трудно да съдя за своя имидж отстрани.

– Вие обаче сте лицето на шоу, определяно като най-скандалното в Русия, това определение би трябвало да обхваща и вас?

– Да, разбирам това и се старая да се държа по подобаващия за шоуто начин. Но вътре в мен имам някои ограничения, имам някои принципи, граници, които съм решил да не прекрачвам.

– В Русия шоуто история ли е вече или още се говори за него?

– Не, в Русия “ОКНА” не е история, то е легенда. Има “ОКНА”, а всички останали шоута, които го последваха, са негови производни. Аз обаче на този етап не искам да се връщам към това шоу, аз бях първи и това за мен е достатъчно. В дадения момент аз повече се снимам в киното, играя в театъра и водя спортна програма по Първи канал “Большие гонки”.

– Как влияе телевизията на актьорската професия в Русия?

– Безкрайно много влияе, но не винаги позитивно. Много актьори се бутат в телевизията, за да водят програми и им се получава зле, защото това са много различни професии. Но в много случаи се налага да го правят, защото телевизията много силно влияе на популярността. Идва обаче моментът, в който не малко режисьори се колебаят дали да канят в киното твърде експлоатираните медийни лица.

– Това случи ли се с вас?

Снимка: www.m-rnagiev.ru

– Да, след шоуто “ОКНА” минах през това – известно време никой не ми е предлагал роля в киното.

– В България най-популярният телевизионен водещ в момента се казва Азис – той е циганин, облича се като жена и има брада. Такъв скандален имидж би ли бил успешен в Русия?

– (дълга пауза) Мисля, че да, ако това, което човекът прави, е свързано с талант.

– Вие самият сте бил част от шоу “Осторожно, Модерн!”, където често сте се преобличал като жена. Премина ли гей-вълна през Русия?

– Надявам се скоро да се върна към това шоу, сега то не се снима. Иначе гей модата не подмина Русия, но най-важното е, че подмина мен.

– Знаете ли нещо за България и че вашето шоу е популярно тук?

– Да, казаха ми, че шоуто върви по българска телевизия. В България съм бил два пъти – веднъж почивах на морето, а втория път беше за снимките на филма “Майстора и Маргарита”. Имам не лоши спомени от вашата страна – всъщност това беше първата чужда страна, в която почивах със семейството си.

– Известен сте с това, че не коментирате по никакъв начин личния си живот, дори клюките за вас…

– За личния си живот не разказвам нищо на руснаците, а на българите – съвсем.

– Ще кажете ли на българите кой е Дмитрий Нагиев?

– Странен, сложен, талантлив и сексапилен човек.

– С какво се занимавате в момента?

– Сега снимам предимно в киното, играя в театъра, снимам и за телевизията. И разбира се около мен винаги има жени, които са на приоритетно място в моя живот.