Семеен център за недоносени деца „Малки чудеса“

11
363
Добави коментар
anamariq
anamariq

Има преживявания, които превръщат личната болка в мисия, мъката и изплаканите сълзи – в двигател на значими каузи. Фондация „Нашите недоносени деца“ днес става на 5 години. Нашата лична болка ни обедини в общата цел да помагаме на други родители като нас – на вас и вашите малки герои.

Съдбата ни срещна с толкова много сърцати хора, които ни подадоха ръка и станаха част от нашия екип. Благодарение на всички вас, които се борите заедно с нас – доброволци, дарители, приятели, съ…мишленици за 5 години ние успяхме да помогнем на много родители с информация и подкрепа. Дарихме в повече от 30 неонатологични отделения в страната животоспасяваща апаратура за недоносените бебета, както и гнезда за кувьози, които да държат бебетата в така важната за тях ембрионална позиция. Издадохме първия наръчник „Всичко за недоносените бебета“, който обяснява на лесен и достъпен език сложните медицински термини, с които се сблъскват родителите.

От създаването си даваме гласност на световни и признати практики като методът кожа-до-кожа и изключителното значение на кърменето за недоносените бебета, необходимостта от психолог и подкрепа за родителите, нуждата от контакт между бебето и неговото семейство. Гордеем се с факта, че за първи път тази година 15 отделения в страната се включиха в инициативата ни за Световния ден на кенгуру грижата. Но още по-важно за нас е, че някои от тези отделения приеха тази грижа за важна и продължават да я практикуват, а ние обещаваме, че ще сме до тях и ще им съдействаме по всякакъв възможен начин, за да улесним този процес, защото сме убедени, че прегръдката на мама и татко лекува. Изградихме три семейни стаи, в които майките да могат да бъдат с недоносените си бебета, а съвсем скоро още една стая ще бъде готова. Продължаваме да набираме средства още три семейни стаи в градовете Сливен, Русе и Плевен и сме сигурни, че благодарение на вас ще успеем.

Стартирахме инициативата „Да плетем и шием за недоносените бебета“, с която осигуряваме на бебетата успокояващи плетени октоподи, меки и топли шапчици, терлички, елечета, както и изключително необходимите покривала за кувьози, които да редуцират болничната светлина. Дарихме първите 8 стола за кенгуру грижа в четири неонатологични отделения, благодарение на 1 Процент Промяна и се надяваме, че скоро ще можем да дарим още.

Но най-голямата ни гордост и най-амбициозният ни проект съвсем скоро ще отвори врати за вас и вашите герои, мили родители. Семеен център за недоносени деца „Малки чудеса“ става реалност, защото осъзнахме необходимостта от създаване на място, в което родителите да получат комплексна подкрепа и информация, но също така място, в което можем да продължим да изграждаме нашата малка общност на родители на недоносени деца. Това местенце е за ВАС и вашите герои и обещаваме, че ще го обикнете <3

Благодарим ви, мили хора, защото нищо от това нямаше да е реалност без вас и вашата подкрепа!

See More