Професионална тревна смеска за овощни градини и лозя супер сухоустойчива

2
808
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка: 10 кг 
Норма за сеитба: С 10 килограма до 1000 квадратни метра.
Издръжливост на газене: Високо устойчив вид трева.
Осветеност на терена: Сее се както на слънчеви места, така и на пъстра сянка (полусянка).
Необходимост от поливане: При засяване рано на пролет до лятото прави много дълбок корен, от който идва и нейната изключително висока сухоустойчивост. Докато укрепне корена е нужно да се полива редовно, а след това няма нужда от интензивно поливане. Въпреки това най-добър декоративен ефект показва при редовно напояване.
Особености при косене: Коси се два пъти в месеца и се поддържа на височина от 4-5 сантиметра. Расте повече в ширина отколкото на височина.
Почвени условия: Няма претенции към видовете почви.
Устойчивост при ниски температури: Има една от най-високите у нас и целогодишно е зелена.
Характеристики на листата: Меки с финна структура.
Подходящи торове: Препоръчва се торене с торове за лятно торене.
Период на сеитба: Март-май и септември-октомври.
Дълбочина на сеитба: Около 1-2 сантиметра в зависимост от масива.
Температура на почвата при сеитба: При 15-25 градуса, но не и под 5 градуса по Целзий.
Период за покълване: До 2 седмици след засяване при добри условия (влага и температура).

Semenata.shop предлага специална тревна смеска за овощни градини и лозя с изключително ниска нужда от поливане и косене. Липсата на нужда от специална поддръжка, високата устойчивост на засушаване и температурни колебания, устойчивостта на утъпкване, непретенциозността, я правят пригодена специално за подобни площи.

Тревната смеска за овощна градина и лозе е селектирана от определени видове треви с изключително дълбоки корени, с които се изхранват успешно и на най-сушавите и неблагоприятни за растеж места. Не се нуждае от особено поливане, тъй като мощните и корени намират вода в дълбочина и в най-бедната почва, независимо къде е засадена. Този тип силно сухоустойчив райграс се развива успешно както на целодневно слънцегреене, така и в полусянка. Освен това тази трева расте на малка височина, така че и косенето и не е проблем и не е нужно да бъде особено често.

При сравнително благоприятни условия и минимална поддръжка тази тревна смеска живее около 10-ина години, като през цялото време прави гъст, дебел и издържлив тревен чим, който освен всичко друго изпълнява и чисто декоративна функция, освен практическите си предимства.

Целта на засаждането на тази ефективна тревна смеска е да помага на насаждения като тези в лозята или овошните градини, като запазва влагата в почвата и сваля почвената температура през лятото, намалява изпаренията от земята и задържа влагата в почвата, благодарение на гъстия си тревен чим. С това затревяване се намалява опасността от ерозия, затова се използва и за земеукрепителни цели по свлачища, наклони край пътищата и други терени.

Има способностите да издържа както на високи, така и на ниски температури, особено на засуха, както дори и на засаждането и при особено засолена почва. Освен за лозя и овощни градини, тази издръжлива трева широко се използва при затревяването и на всякакви други прострнаства, включително и паркови пространства, обществени градини и зони за пикник, за ливади, части от голф игрища, околоблокови пространства. Тъй като не се нуждае от интензивна поддръжка, тя е пригодена и за затревяването на извънградски или ваканционни имоти, които се ползват рядко, а не целогодишно.

Преди всичко обаче тази специално селектирана тревна смеска се търси от собствениците на овощни и лозови насаждения заради неподражаемите и качества, които я правят особено ценна за всички лозаро-винари и овощари. Използва се в овощарските и лозарски райони из цялата страна, както в равнинни, така и на планински терени, по крайбрежието и в долините на реките.

Съдържание:

Овча власатка – Festuca ovina (Hard fescue) – 40%
Червена власатка – Festuca rubra trichophilla (Slender creeping fescue) – 30 %
Червена власатка – Festuca rubra rubra (Strong creeping red fescue) – 30 %