Техниката „Лате арт“ или изкуство върху кафе

11
430
Добави коментар
Art_senses
Art_senses

Рисунките върху повърхността на чашата с кафе се появяват преди едва няколко десетилетия, но красотата която даряват бързо ги превръща от артистична декорация на напитката в самастоятелна форма на изкуство. Въпросът дали трябва да се плаща за нещо толкова нетрайно и създадено да дарява моментна радост и наслада е спорен, но съществуват места по света, където, заради Лате арт, чашата с кафе може да ви струва колкото обилна вечеря. Тук ще ви представим няколко идеи за това как може да изглежда ободряващата напитка, а примери с основните техники за приготвяне ще засегнем по-късно.

Най-важното, което е необходимо за получаването на изображение са добър каймак на кафето и маслено мляко с пяна. Контрастът, който се получава от смесването на двете течности и съответно пяната и каймакът, позволява оформянето на картини. Това е първата и основна техника – „свободно заливане“ (англ. „free pouring“), наричано още „питчинг“ ( от англ. „pitcher“ – каничка за мляко). Детайли се получават чрез допълнителни техники за гравиране или „етчинг“ ( англ. „etching“). По този начин се оформят по-сложни фигури, цветя, животни и др.

арт, артистични декорации, идеи, идеи за дома, идеи за украса, изкуство с кафе, изкуство с мляко, изкуство с мляко въху кафе, изкуство с напитки, кафе, Лате арт, мляко, мляко и кафе, рисуване върху кафе, рисувано кафе, рисунки върху кафето, рисунки с мляко, украса на кафе, идеи за дома, интериорен дизайн, обзавеждане, интериорни идеи, идеи за дизайн, модерен дом, идеи за декорации, артистични идеи