Семена на магданоз листен със силен аромат

11
363
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Цъфтеж: Цветовете цъфтят в зелено-жълт цвят, през лятото.
Височина: От 40 до 50 сантиметра.                     
Осветеност на терена: На леко сенчески места.        
Почвени условия: Богата на хумус и да се оцежда добре.
Устойчивост на ниски температури:  Студоустойчив.
Дълговечност: Двугодишна култура.
Подходящо място: На открити пространства, в сандъчета и оранжерии.
Норма за сеитба: 700 – 800 гр. семена са нужни за декар производство на магданози.
Период на сеитба: От февруари до месец юни на открити пространства, на закрити – цяла година.
Дълбочина на сеитба: До 2 сантиметра.
Схема на отглеждане: От 10 до 20 сантиметра между растенията.
Период за покълване: Около 15 дена.
Необходимост от поливане: В началото, след засяване на семената поддържайте почвата влажна постоянно, след това поливайте умерено, но редовно.
Подходящи торове: Наторява се след като се събере листната част. Препоръчват се торове за подправки, както и универсални торове за декоративни и културни растения.

Онлайн магазин Semenata.Shop Ви предоставя възможността да поръчате семена на магданоз (листен сорт) с насилен мощен аромат. Направете го съвсем лесно и просто през платформата на сайта ни. Сортът намира приложение в широки граници, от  полезна билка до вкусна подправка. Консумират се предимно листенцата на магданоза листен, ароматът им е освежаващ и ободряващ. Най-полезно е да ползвате магданоз като прясно набран, за да извлечете възможно най-много полезни, здравословни съставки от него.

Въпреки това не е изключено да бъде сушен и да се използва и в този си вид. Не е препоръчително да се замразява, точно поради причината да не изгубите част от ползите му. Най-голямото богатство на Магданоза включва желязото, фолиевата киселина, витамините и минералните му съставки. В помощ са при проблеми със зрение, кръвоносна система, завишават и засилват имунната система, а освен всичко действат и като антиоксидант.

Семето на подправката се засява чрез разпръскване – дълбочина 1 до 2 сантиметра в земята. При самото сеене оставяйте по 10 сантиметра поне, между лехите.

За сеитба на един декар площ, ще са Ви нужни от 700 до 800 грама семена.

На открити пространства семенцата на магданоза се засяват от месец февруари месец до месец юли. При тази схема ще берете зеленината през май месец до октомври месец.

Ако държите да сте свежи и тонизирани по всяко време, имайки тази подправка, напълно възможно е да се случи – просто сейте семето в закрито пространство, например в оранжерия или пък у дома в сандъчета или други съдове за цветя.

Листният магданоз се развива до 40 –  50 сантиметра, цъфтежът му представлява зелено-жълти цветчета, цъфтящи през лятото.

Местата за ситба на магданоз са така наречените шарени сенки, т.е. не на директно слънце.

Земята обаче се убедете, че се оцежда добре и е обогатена с хумус. Следете почвата да не изсъхне или пък да не е прекалено мокра. Поливайте в умерени количества, когато е  необходимо.

Подправката се гледа като двугодишна култура, което означава, че след две години трябва отново да пристъпите към сеитба на семето.

Относно наторяването на терена, важно нещо, което да запомните  е,  че наторяването се прави след събирането на листата.

Този сорт магданоз, като много важна част от съставките в различни хранителни и здравословни режими, обогатява храната. Дали ще подправите ястие с месо или само зеленчукови храни, няма значение, получава се еднакво вкусна комбинация. 

Не се колебайте, поръчайте онлайн от Semenata.Shop семена на зеленото супер полезно растение.