Готови ли сме за есента?

12
Добави коментар
pacheko
pacheko

Готови ли сме за есента?

Стилияна Станчева

До тук с почивката, с топлото време и безгрижното усещане за постоянен флирт. Както всяко хубаво нещо и лятото има своя край. Естествено не можем да спрем естествения ход на природата. Ако се окажем подготвени и открием своя начин да забелязваме преимуществата на годишните времена, определено ще сме в час и няма да изпадаме в депресии, от които излизане няма.

Есента определено има своите силни страни, които да ни заредят с добро настроение.

Обикновено я свързваме със студено дъждовно време, куп задължения, натрупани от лятото, и не на последно място – тягостно настроение. Време е да променим тази гледна точка. Според изследвания на психолози, през есента голям процент от представителките на нежния пол предизвикват сами тревожни състояния, засилването на които води до стопроцентова депресия.

Сред една от най-често сочените причини за това е именно натрупването на излишни килограми вследствие на заседнал начин на живот и прекаляване с храна. Това може да се промени. Първата стъпка следва да тръгне от самите нас, от начина ни на мислене и най-вече на възприемане.

Вместо да се затваряме в болезнени мечти по отминалото лято и да се отдаваме на леност, нека поставим акцента на действеността и полезността.

Бихме могли да започнем да се подготвяме за идващия сезон, така постепенно ще свикваме с тази мисъл и ще бъдем подготвени. Тук много важно е да се насладим на преживяването, наречено „шопинг”. Наистина пазаруването има функция на терапия. Да се възползваме от това! Мисълта, че сме в крак с новите тенденции и разполагаме с богат набор от предстоящите модни предложения, определено помага да се почувстваме по-уверени и спокойни. Причината за това е, че правим нещата, които ни доставят удоволствие, а не тези, които сме принудени да вършим.

Освен това есента е удачно време за мотивация, преосмисляне, напредък в кариерата. Отпочинали сме, нека се съсредоточим върху безболезненото свикване с напрегнатата работна обстановка и не гледаме на нея като на безкрайно неприятна и страшна. Ако не бягаме от нещата, които ни притесняват, а се изправяме лице в лице срещу тях, няма да има спотаени негативни емоции и преживявания. Колкото по-малко задържаме в себе си, толкова по-добре за нас!

Фото: www.adpic-images.com, www.tourisme-montreal.org

Прочетено: 1929 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 27, Октомври 2009
 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:    БРОЙ 26: Червилото – оръжие за съблазняване    БРОЙ 25: Женски хитрини за красиво лято    БРОЙ 24: ПРИРОДОСЪОБРАЗНОТО ХРАНЕНЕ – ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕТО И КРАСОТАТА    БРОЙ 24: Гладка кожа за по-женствена визия    БРОЙ 23: КОЗМЕТИЧНИ ТРИКОВЕ ЗА БЛЯСКАВА ВИЗИЯ    БРОЙ 23: Цветни лещи за Мечтани очи

loading…