Семена на магданоз сорт Комон – свежият завършек на всяка салата

9
639
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 5 гр. (около 3250 – 3500 бр. семена); 500 гр. (около 325000 – 350000);
Норма за сеитба: За декар площ – 0,800 до 1 килограм семена.
Реколта: –
Период на сеитба: Ранна сеитба – 20.02 – 10.03, късна – 01.12 – 15.12. Може да засявате семената и през целия период: Февруари – Декември в саксии.
Период на разсаждане: Не се разсажда.
Схема на отглеждане: Дренирана почва.
Вегетация: 70 дни.
Характеристики на плода: Образува голяма листна маса и е много ароматна.

Онлайн магазин Semenata.Shop представя на вниманието на всички, обичащи подправките, семена на магданоз сорт Комон, вид ароматен магданоз. Ранният сорт растение се характеризира с изключителен добив. Образува голяма розетка, с много листна маса, която е с доста силна магданозена миризма. Листната маса е тази, която събира в себе си всички ползи от растението. Здравословните съставки са „скупчени“ там.

Известният сорт има важно стопанско значение и за хората, отглеждащи големи количества зеленчукови, билкови растения, както и подправки. Зеленото растение е със значителна икономическа и хранителна стойност в цял свят. Съвкупността от витаминозни и минерални съставки прави магданоз сорт Комон толкова популярен. Особено известна съставка е желязото. Витамин С също влиза в състава на билковото растение.

Билката се е доказала като лечебно средство в световен мащаб, както и изключителното въздействие, което има върху организма като цяло, най-вече подсилването на имунитета.

Съхраняването на подправката става по няколко начина – или в хладилник, разпределена в пликове или във фризер – замразена. Ако сте решили да я запазите под замразена форма, надребнете подправката предварително. Има и още един начин, чрез който да имате от здравословната подправка за по-дълги периоди – като я оставите да изсъхне.

Изберете за целта прохладно място с проветрение, без директни слънчеви лъчи, разпределете на снопчета. След изсъхването, растението може да натрошите и да приберете в затворени съдове за подправки. Готова за използване, можете да я слагате навсякъде, това е универсална подправка за нашите ястия.

Разбира се най-голяма полза от подправката ще имате, ако си я хапвате прясна, като добавка в салати например. Много са вероятностите да използвате магданоз сорт Комон в различни варианти като ястия с меса, риба, зеленчукови яхнии, варива, като съставка на разни сосове, дресинги и други. 

За да покриете със семена на магданоз сорт Комон площ от един декар, ще трябва да предвидите от 0,800 до 1 килограм семе.

За ранна сеитба семената на ароматния магданоз засейте от двадесети февруари до десети март, за късна сеитба от първи декември до петнадесети декември.

В периода февруари – декември можете да засявате семената в саксии на закрито.

Вегетацията на подправката е близо 70 дена. Избирайте добре дренирана земя, предварително пообработена, като след сеитбата навлажнете. Зелената подправка е издръжлива на студ, което я прави идеална за отглеждане в нашата страна. Няма да се притеснявате от измръзване.

Места за засяване на семената подберете с повече светлина, иначе рискувате да не се развие особено листната маса, заради която всъщност се отглежда билката.

Ако сте почитатели на магданозените сортове, не чакайте, а поръчайте за собствения си двор една разновидност на ароматния магданоз. Поръчка може да направите директно от нашия онлайн магазин Semenata.Shop и то много лесно и удобно.