ВЪРНЕТЕ СИ КОМФОРТА ПРИ ЦИСТИТ И ВЪЗПАЛЕНИЯ НА ПИКОЧНО-ПОЛОВАТА СИСТЕМА

1
323
Добави коментар
megasmart
megasmart

Лято, море, безкрайни слънчеви дни. Най-хубавото време съвпада с годишната отпуска, но на вас нещо не ви е добре. Не сте взели обикновените профилактични мерки, като примерно опаковка УРОКСИН в багажа. Симптомите са притесняващи – често уриниране,  остри болки в пикочния мехур и повишена температура. И то само след едно влизане в пенливото и явно мръсно море. Имате често и силно желание за уриниране, но се отделя много малко количество урина, при това болезнено.  Самата урина е обикновено с неприятна миризма, мътна и белезникава.  Вие сте жертва на инфекция на пикочните пътища, известна още като цистит. Проблем, смятан за банален и лесно лечим.

Какво представлява циститът?

Най-просто обяснено, това е възпаление на стената на пикочния мехур. Често става дума за цистоуретрит – възпаление по съседство на пикочния мехур и пикочния канал (уретрата).

Смята се, че лечението е сравнително лесно, но това играе лош номер на заболелите – те често неглижират пълния процес, а това води до по-късни рецидиви.

Всъщност:

Циститът може да бъде два вида – инфекциозен и неинфекциозен. Първият вид се дължи най-често на замърсена вода, рязка смяна на температурата, лоша хигиена, гъбички. Вторият може да има произход в употребата на определени лекарства или заболявания.
Лекарите различават два вида цистит – остър и хроничен. Острият често позволява лечение, което предполага положителни резултати за седмица. Хроничният предизвиква дълготраен дискомфорт, който причинява сериозни поражения на здравето.
Неправилно се смята, че цистит можете да хванете само лятото, всяко посещение на басейн, рязка смяна на температурата или промяна в бактериологичната среда може да предизвика заболяването.
Като честота на оплакванията, различните форми на цистит са на второ място от всички инфекции, след инфекциите на дихателните пътища. Жените са предразположени, поради особеностите на пикочно – отделителната система. Съотношението е почти 50 : 1, за някои особени проявления на заболяването.

Често пациентите подценяват негативните последствия за организма, които циститът може да има. Ако инфекцията не е лекувана адекватно, тя води до влошаване и хронифициране на заболяването.

Първи страдат бъбреците, като подценяването на заболяването води до камъни в бъбреците, болки при уриниране, високо кръвно налягане, дисфункция на един от най-важните органи в тялото. Хроничният цистит води до изобилие от инфекциозни процеси в тялото, които трудно могат да бъдат овладени, без намесата на тежката фармацевтична артилерия от антибиотици.

Съвременната медицина смята, че инфекцията на пикочните пътища води до силен срив на имунитета на организма, който отваря врата към редица заболявания, сред които и онкологичните. В 80% от случаите на проблемно зачеване, лекарите откриват следи от нелекуван цистит. Това също е сериозно подценяван проблем.

Кои са причинителите на цистит ?

Най-честите причини за поява на острия цистит са бактерии от гастро – интестиналния тракт, т.н. Coli – бактерии (от латински colon – дебело черво).

В около 70-95% от случаите причинителите на цистит са Escherichia coli. Това са бактерии, които нормално обитават червата, помагат за храносмилането и унищожават някои вредни микроорганизми. Ако попаднат  в пикочните пътища и в пикочния мехур, те водят до възпаление, което е трудно лечимо. Не се учудвайте, мръсните води са първостепенен източник на тези опасни бактерии. Просто си представете тръбите, които бълват фекалии в морето. Необходим е профилактичен прием на Уроксин преди лятната почивка, за да си спестите тези ненужни тревоги.

По-редки – около 5-15% са случаите с причинител Staphylococcus saprophyticus. Тези микроби не обитават организма на човека, но попаднали вътре, са причина за сериозна инфекция.

Потенциални причини са Proteus mirabilis и Klebsiella, както и хламидиите.

При по-възрастните, проблем с бактериално замърсяване се причинява от задържането на урина от недостатъчното изпразване. Лошата хигиена на пикочния мехур предизвиква възпаление.

Различни микроорганизми могат да попаднат в пикочния мехур чрез кръвта или лимфата от огнища с хронично възпаление. Грипът и хемороидите се усложняват с развитие на цистит, когато бактерии проникнат в пикочния мехур по кръвен път.

Циститът при дамите се свързва с възпаление на влагалището – бяло течение или други нарушения на вагиналната микрофлора.

Защо антибиотиците са най-лесното, но не и най-доброто лечение?

Знаем, че няма стена, която антибиотиците да не могат да прескочат. Каквото и да е, лекарите ги изписват и често успяват да се справят с всичко и да излекуват пациентите. Дали това обаче е най-доброто решение за болните от цистит в неговата остра и хронична форма?

Всъщност, антибиотичното лечение помага, но и пречи. Поради естеството му, то унищожава естествената микрофлора, което предразполага към пореден рецидив на цистита.  Но вече няма полезни бактерии, които да спрат нашествието на микрофлората, която дразни и инфектира. Приемът на антибиотици влияе зле на чревната флора, както и на общото състояние и на имунитета. Това не е решение, когато имате бременна жена с цистит /доста често оплакване/, състояние, в което всеки прием на лекарствен продукт се гледа през лупа.

Не е за подценяване и проблемът с антибиотичната резистентност – новите антибиотици ви обещават 100%  ефективност, но само след няколко години те ще бъдат заменени от поредните форми, с по-висока ефективност, на цената на повече странични действия. Микробактериалната флора става устойчива и издръжлива, а ние трябва да приемаме повече и по-тежки химични продукти, за да се преборим с нея. Утре ще бъде по-сложно, със сигурност.

Често циститът е само спътник на друго, по-тежко заболяване. Науката от години мисли за алтернативно, природно, но и ефективно решение. Сега вече имаме Уроксин.

Уроксин – как циститът не може да наруши ежедневието ви

Уроксин е препарат от серията тинктури на академик Никола Хлебаров, които разчитат на съвременните технологии и стандартизирани екстракти от мощни билки, които са ефективно решение на редица глобални заболявания. Първите разработки на УРОКСИН излизат през 80-те години, като лечителят Хлебаров има доста дълъг клиничен опит в разработката му и намирането на най-правилните съставки, а след това и в приложението му. В състава му влизат следните доказани билки с гарантиран произход:

Мечо грозде – Мощен ефект при разстройства на отделителната система,  като оказва подкрепа на бъбреците, пикочните пътища, при болка и учестено уриниране. Редовният прием на мечо грозде е гарант за нормалното физиологично функциониране на бъбреците и уринарния тракт;
Жълт кантарион – Противовъзпалителен ефект, който улеснява нормалната работа на бъбреците, пикочния мехур и уретрата. Облекчава честите пориви за уриниране.
Хвощ – Спомага нормалната функция на бъбреците, като повишава нормалния тонус, еластичност и пропускливост на венозните съдове. Дезинфекцира пикочно-половата система и тонизира съдовете.
Царевична коса – Оказва благоприятно действие за нормалното протичане на очистителните процеси от бъбречните каналчета, пречиства бъбреците;
Черна боровинка – Доказан лек за правилното функциониране на уринарния тракт. Изписван от лекарите при усещане за тежест и дискомфорт в бъбреците, пикочния мехур и уретрата.

Голяма част от силния синергичен ефект на УРОКСИН  се дължи на новаторския метод за извличане на активните съставки, патентован от академик Хлебаров. Той практикува нетермично водно-етанолов способ за извличане на активните вещества, който щади полезните микроелементи.

Лекарите силно препоръчват профилактичната му употреба преди всяка лятна почивка, както и в случаи на дългогодишен хроничен цистит, който има чести рецидиви.

Няма нежелани лекарствени ефекти и силно подпомага всякакви съпътстващи терапии.

Коментари:

Йорданова, Силистра:

Опитах с много природни препарати, защото нарушеното ми здраве не ми позволяваше да се лекувам с антибиотици. Никакъв ефект. Реших да опитам с Уроксин, като последна надежда, преди да премина към фармацевтичните продукти. Не повярвах, когато сърбежът леко намаля, а на втората седмица – спря. Ходенето по малка нужда стана безболезнено, преминаха кошмарните моменти, когато ме носеха до тоалетната, защото не можех да ходя. От 14 месеца го приемам редовно и да чукна на дърво, НЯМАМ ПРОБЛЕМИ! Благодаря ви, академик Хлебаров, върнахте ми желанието за живот.

Колев, Добрич

Четох за УРОКСИН и си викам – проста работа. Като бях дете, старите хора пиеха водата от варената царевица и казваха на нас, малките, че това им помагало с бъбреците. Позачетох се още малко и за другите билки, но наистина ме замисли, че царевицата се вари при висока температура – почти нищо не остава от царевичната коса. Купих си УРОКСИН и действа – имах лек цистит /от годините е, старчески/. Сутрин се будех подут и едва успявах да отида до тоалетната. Сега спя спокойно, няма спомен от тежките вечери, в които не мога да заспя, а се будя с болки. Купувам го онлайн, по-изгодно е.

Бодурова, Казанлък

Пък аз преминах през антибиотиците, както пише в статията, аха да помогнат и ме вкараха в омагьосан кръг – лекуваме едно, след седмица пак цистит. Докторът ми вика – не знам какво да те правя, няма неизписан антибиотик. Поне опитай това и ми даде едно празно шише Уроксин. Пациентка му го била донесла, че да се похвали. В аптеката не го знаеха, но бързо ми го поръчаха, нали са приятелки.

Помогна, малко време отне, но много се бях задържала. Скоро купувах втора и трета опаковка, вече можех да изляза спокойно от дома. Намаляха и позивните за уриниране по никое време.

Бакалови, Твърдица

Оженихме се, малко късно, и двамата в края на 30-те. Миналото лято се взехме, а приятелите ни подариха почивка на морето. Чудесно, къпане, забава, работим за бебе. Но какво ти бебе, като се върнахме и ни почнаха едни проблеми – Ешерихия коли във влагалището ми откриха. Какво зачеване, лекарите вдигат рамене – трябва да се лекувате. Тъпият мръсен плаж и морето ни бяха изиграли номер. На кого да се ядосваме, всичко е в нашите ръце. Аз се изчистя, той ме зарази и обратното. Няма край. Позната от нашия край ни набута в ръцете УРОКСИН, на нея и помогнало. От този май сме чисти и двамата, а май вече и работата с бебчето се получи.

Михайлова, София

Гледам майка ми на легло, която е напълно с разсъдъка си, но краката не я държат. За всичко ползваме леглото. Винаги има човек у дома, но понякога тя се стеснява и не ни вика за да и помогнем за да отиде по малка нужда. Започна да ходи рядко, с много болки и кръв. Лекарите  казват – от годините, а майка страда и реве от зор и унижение. Една медицинска сестра ми каза да опитам с УРОКСИН, много бързо действал при възрастни хора. Разказах на майка ми, тя много се ентусиазира, помнела Хлебаров, знаела и за еликсирите и че е помогнал на много хора. Поръчахме от сайта, тя вече пие. Каза, че веднага я е облекчило, дано наистина да е така. Обнадеждени сме.