Майката сервира за вечеря изгорели филии, а реакцията на бащата ще ви остави без думи!

1
432
Добави коментар
slavchev
slavchev

Ето една невероятна история, която ще помните за дълго време. Тя е истинската дефиниция на това какво означава да дадем добър пример на децата си.

Един много прост урок, но много важен. Надяваме се, че много двойки ще имат възможност да прочетат тази невероятно трогателна история.

„Когато бях на около осем или девет, майка ми обичаше да готви за нас и правеше това с радост.
Има една нощ, която се откроява в съзнанието ми. Тя бе направила вечеря за нас след много дълъг и тежък ден на работа. Мама постави чиния с конфитюр и изключително изгорена препечена филийка пред баща ми.

Не леко изгорена, а напълно прегоряла.

Аз просто чаках да видя дали някой ще забележи изгорялата филия и дали ще каже нещо. Но татко просто си изяде тоста и ме попита дали съм направил домашното си и как е минал денят ми. Не помня какво съм му казал, но през нощта си спомням как чух майка ми да се извинява на баща ми за изгорената филия. И никога няма да забравя какво каза той:

„Скъпа, обичам изгорени филийки.“

По-късно същата вечер, аз отидох да кажа на баща ми лека нощ и го попитах дали той наистина е харесал изгорения си тост. Той сложи ръка на рамото ми и каза,
„Вашата майка е прекарала един много дълъг ден на работа днес и беше много изморена. А освен това, изгорената филия никога не боли, но знаеш ли кое боли? Острите думи! “

След това той продължи:

„Знаеш ли, животът е пълен с несъвършени неща и несъвършени хора. Аз не съм най-добрият в почти нищо и забравям рождените дни и годишнините точно като всеки друг човек.
Но това, което съм разбрал през годините е, че да се научим да приемаме грешките на другите и техните различия е един от най-важните ключове за създаване на здрави и дълготрайни отношения. Животът е твърде кратък, за да се събуждаме със съжаление.“

Хората могат да забравят това, което правите. Те могат да забравят това, което казвате, но никога няма да забравят начина, по който ги карате да се чувстват.

loading…

Свързани