„Артекс“ издигат комичен небостъргач в Лозенец!

1
325
Добави коментар
mirovasilevcom
mirovasilevcom

Бившият главен архитект на София застроява половин Лозенец, действа чрез жената на брат си, една от любимите му фирми – изпълнител е „Бокал“

София продължава да жъне резултатите от безумните разрешения за строеж на бившия главен архитект на столицата Петър Диков.

Именно той е дъното на строежа на нов небостъргач в центъра на кв. Лозенец. 

Преди 10-тина години Петър Диков дава разрешение за строеж на висока сграда, точно срещу „Кемпински Хотел Зографски“ в Лозенец. Разрешението е дадено на фирма, която обаче не успява да реализира проекта.

Всичко започва на ново, когото преди около 2 години фирма „Артекс“ купува парцела и излиза с нов проект за небостъргач.

Така новия собственик на апетитното място, днес иска да построи безумен небостъргач, залепен комично до две драстично по-ниски сгради. 

Подобен строеж не само ще промени целия облик на района, но ще хвърли и огромна сянка над околните сгради, коментират специалисти новия проект.

Те допълват, че това не е първия подобен случай в района, като хвърлят вината върху ексглавния архитект на столицата Петър Диков.

Според източниците ни, Диков и в момента продължава да е основен играч в строежите в кв. Лозенец.

Чрез брат си и неговата съпруга архитект Таня Дикова и чрез фирми подизпълнители, бившият главен архитект на София строи на няколко ключови места в района. 

/NBOX.BG