Семена за домати Димероса F1 (Dimerosa F1) – Уникално вкусен професионален розов домат

5
423
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: Оригинална опаковка от 500 бр. професионални семена.
Норма за сеитба: Нормата за сеитба е около 15 – 20 грама семена на домати професионални Димероса F1 един декар.
Реколта: –
Период на сеитба: Ранен сорт домати, с период на сеитба от Януари до Март.
Период на разсаждане: Около два месеца след засяването на семената.
Схема на отглеждане: 80/40 см, колово. Около 2900 растения на декар.
Вегетация: –
Характеристики на плода: Доматите Димероса F1 притежават изключителна раннозрелост. Характеризират се с едри и месести плодове с невероятен вкус, както и с познатия ни розов цвят, напомнящ на градинските домати на Баба. Среднооблистено растение, с буен вегетативен растеж. Подходящо за отглеждане както за кратка, така и за дълга реколта. Сорт, който притежава впечатляваща устойчивост на много болести на доматите.

Семена за домати Димероса F1 (Dimerosa F1) са един от най-новите сортове домати, производство на холандската фирма Enza Zaden. Този сорт е селектиран специално за българския пазар и в нашия онлайн магазин го има наличен. При нас, Вие може да го откриете и да си позволите удоволствието да го имате.

Доматите Димероса F1 се характеризират с едри плодове, 220-250 грама и овално плоска форма. Месести домати, които притежават познатия ни розов цвят. Казваме познат, защото наподобяват типичния-наситен цвят на селските домати, които почти всеки един от нас е опитвал при Баба на село. Вкусно, нали ?!

Доматките не се напукват, за разлика от много други розови сортове, притежават голяма плътност със сипкава структура на “месото” и не на последно място –  превъзходни вкусови качества.

Среднооблистено растение с впечатляваща раннозрелост и буен вегетационен растеж. Това значи, че домата има много бързо развитие.

Притежава много ранен и висок общ добив. Домати Dimerosa F1 са подходящи за отглеждане както за кратка, така и за дълга реколта – до 8 китки, като е препоръчително това да се случва предимно в култивационни съоражения.

Сорт, който определено се откроява, с впечатляваща устойчивост на много стопански болести, като Мозайка (ToMV),Tomato apex necrotic virus (ТоANV), Листна плесен (Ff), Сиви листни петна (Ss), Alternaria alternata f.sp. lycopersici (Aal), Вертицилиум (Va), Вертицилийно увяхване (Vd), Фузарийно увяхване (Fol), Бронзовост (TSWV) и Жълто листно завиване (TYLCV).

С тази устойчивост, която този домат показва, Вие ще имате една успешна реколта и ще получите първокласен и висококачествен продукт. Едри, плътни и месести розови доматки, на които дори не мислим, че има нужда да правим реклама. Всеки от нас е пробвал и със сигурност – обича. Тези домати ще Ви върнат в старата къща на село, с големия двор, миризмата на свежест и големите купи, пълни със салата. Салата, състояща се от свежи и адски апетитни розови домати.

Не е необходимо да продължаваме, невъзможно е да устоите, а и ние също.
Бон Апети!