Био семена на магданоз сорт Фестивал – ароматен и лесен за отглеждане

11
479
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Цъфтеж: Цъфтежът на магданоза се характеризира със ситни жълти цветчета и образува зелена листна маса през летните месеци.
Височина: До 60 сантиметра.
Осветеност на терена: Сенчести места.
Почвени условия: Почва, незадържаща вода.
Устойчивост на ниски температури:  Не е студоустойчив.
Дълговечност: Двугодишна култура.
Подходящо място: На открито или в сандъчета на тераса.
Период на сеитба: От януари до септември, целогодишно в домашни условия.
Дълбочина на сеитба: От 2 до 2,5 сантиметра.
Схема на отглеждане: На 10 сантиметра едно от друго.
Период за покълване: За две седмици.
Необходимост от поливане: Редовно оросяване до изникването на био семена на магданоз Фестивал, след това умерени поливания.
Подходящи торове: Наторявайте с подходящите за целта торове за билки.

Онлайн магазин Semenata.Shop представя на любителите на био храните и като цяло на био продуктите, био семена на магданоз Фестивал 68.

Биологично чистите продукти и търговията с тях все повече набират сила на пазара, заради екологичния им начин на получаване. Полагат се изключителна грижи при производствената част на био семената, следи се за спазването на регламентирани изисквания. При био производство не се третира с опасни за здравето вещества и изкуствена торова смес.

Селектираните био семена на магданоз Фестивал 68 съдържат в себе си всички ползи, характерни за сорта. Чистата реколта, която получавате, става възможна благодарение на специалистите в бранша, стремящи се до потребителите да достигне най-качествената продукция.

Този сортов магданоз има изключителна добивност, освен че е екологично чист.

Всеизвестен факт е, че подправката с изключителни качества е особено популяризирана у нас, и не само. Ползата от нея е основно в кулинарията. Растението се използва във всякакъв вид ястия. Салатите, където слагаме магданоз, могат да са не само зеленчукови, но и примесени с различни меса като пилешко например.

Зеленчуковите яхнии също понасят доста добре подправката. Магданоз се слага и в много дресинги. Съчетанието на сосове с био магданоз пък е особено популярно при професионалните готвачи. Разбира се външният вид на подправката предполага нейното използване като декорация в множество основни блюда и специалитети.

Особено полезна е салата, направена само от магданоз, поръсена с прясно изцеден лимон.

Хубавото при магданозеното растение е, че за да имате по дълго време от него, може съвсем спокойно да го изсушите или замразите. Замразяването става като нарежете на дребно цялото растение и сложите във пликове или кутии във фризер. Така ще е готов за използване с изваждането от фризера. Сушенето също е просто, намирате проветриво място, събирате „на китки“ и оставяте да съхне. После може да приберете в кутии за последваща употреба.

Височината, до която достига зелената подправка, е до 60 сантиметра. Зелена и плоска листна част се характеризира с хрупкавост и свежест.

Вкусните и полезни листа се берат през летния период. Сенчестите места са предпочитани за качествено развитие на растението. Земята, където ще се развива био магданозът, да бъде оцедлива.

Двугодишната култура не е издръжлива на студени периоди. Затова, ако искате да имате свежест и през зимните месеци, сейте био семената на магданоза в закрити пространства в сандъчета или саксии за цветя. 

При разсаждането се съобразете с оставяне на 10 сантиметра между растенията. Дълбочината при засяване е от 2 до 2,5 сантиметра. За да покълне, магданозеното семе има нужда от около 14 дена.

Важна част при растежа и развитието на подправката е поливането. В началото е необходимо да се оросява често. След като вече покълне ,поливанията да са редовни и умерени. Не преполивайте, т.е. не поливайте, ако забележите, че почвата е още мокра.